banner564

Hükümet göz yumdu

Güney Kıbrıs’ta ilaçlı şarapların piyasaya sürüldüğü bildirildi

Hükümet göz yumdu
banner598
 Güney Kıbrıs’ta 2015 yılı üretimi olan bazı şaraplarda limit üstü zirai ilaç kalıntısı olduğu, bunun resmi makamlarca bilinmesine karşın şarap endüstrisinin zarar görmemesi için gizlendiği iddia edildi.
   Politis gazetesi: “Oxadixyl’li Şarap İçtik – 2015 Mahsulü Yasaklı Madde İçeriyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdi haberinde, 2015 yılı üretimi olan şaraplarda, Güney Kıbrıs’ta kullanımı yasak olan “oxadixyl” ilacı kalıntısının tespit edildiğini yazdı.
   Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, söz konusu maddeyi içeren tarım ilaçlarının kullanımının Güney Kıbrıs’ta yasak olduğunu ve bu ilaçların KKTC’den Güney Kıbrıs’a gittiğini iddia ederken, özellikle Baf bölgesinde yetiştirilen beyaz üzüm çeşitlerinden üretilen 2015 yılı şaraplarda limit üstü kalıntıya rastlandığını vurguladı.
    Söz konusu ilacın varlığının Rum yetkili makamlarının yaptıkları analizlerde ortaya çıktığını ancak şarap endüstrisinin zarar görmemesi için bunun gizlendiğini iddia eden gazete, 2016 yılı şaraplarında ise bu maddeye rastlanmadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473