banner564

‘Türkiye bizi tanısın’

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in, müzakere masasına dönülmesi yönündeki çağrısına Rumlardan yanıt:

‘Türkiye bizi tanısın’
banner598
   ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye ziyareti sırasında Kıbrıs konusuna değinerek, müzakere masasına dönülmesi yönündeki çağrısı Rumların hoşuna gitmedi. Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, krizin sona ermesi için Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyetini tanıması gerektiğini söyledi.
   Haravgi gazetesinin haberinde, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye temasları ve sonrasında yaptığı açıklamalarına yer verildi. Gazete, Biden’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdiği ve dört saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Doğu Akdeniz’de gerginliğin sona ermesi ve müzakere masasına dönülmesi gerektiğini” söyleyerek genel bir değinmede bulunduğunu yazdı.
   Biden’in açıklamasına geniş yer veren gazete, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Rum Meclisi ve EDEK başkanı Yannakis Omiru’nun Biden’in temaslarına dair  yaptıkları açıklamaları da yansıttı. 
   Habere göre Rum sözcü, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin başlayabilmesi için Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) gerçekleştirdiği “yasadışı eylemlere son vermesi gerektiği” iddiasını yineledi. Biden’in Doğu Akdeniz ülkelerinin enerji alanında işbirliği yapmalarının önemine ilişkin açıklamasını da yorumlayan Hristodulidis, Biden’in bu açıklamasının büyük önem taşıdığını ve Türkiye hariç bölgenin tüm ülkelerinin bu yönde çalıştıklarını iddia etti.
   Hristodulidis: “Eğer Türkiye bölgedeki işbirliğinde yer almak istiyorsa hemen Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ilerlemelidir. Aksi taktirde bölgedeki bir devleti tanımadığı sürece işbirliği söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473