banner564

Şoförler öfkeli

KAR-İŞ üyeleri, sorunlarının çözülmesi için Eğitim Bakanlığı’na yarına kadar süre verdi

Şoförler öfkeli
banner598
Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) 15 Eylül’de başladıkları öğrenci taşımacılığıyla ilgili herhangi bir ödeme almadıklarını, taşımacılık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme sürecinin de başlatılamadığını savunarak, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde 27 Kasım Perşembe günü greve gideceklerini duyurdu. KAR-İŞ üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara yapılan öğrenci taşımacılığı için gerekli sözleşmelerin henüz yapılmadığını öne sürerek, ilgili bakanlığın yarın mesai bitimine kadar gerekli adımları atmaması halinde 27 Kasım’da grev yapacaklarını açıkladı.
Menteş Aytaç başkanlığındaki KAR-İŞ yetkilileri ve üyeleri bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, sektördeki sıkıntıları dile getirdi, siyasilerin günü kurtarma politikası izlediğini, sektörden anlamayan kişilerin uygulamaları nedeniyle işlerini icra edemeyecek duruma düşürüldüklerini öne sürdü.
Milli Eğitim Bakanlığı’nı keyfi uygulamalar yapmakla suçlayan KAR-İŞ üyeleri, sorunlarının uzun zamandır çözülmediğini, her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Öğrenci taşımaya başlamalarından 2 buçuk ay sonra sözleşmelerde değişikliklerin olmasının ve ödemelerde kısıtlamalara gidilmesinin kabul edebileceğini belirten KAR-İŞ üyeleri “Sektörümüze gereken önemin ve duyarlılığın verilmediğini görüyoruz” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474