banner564

‘Türkler; Helen toprağında öleceksiniz’

15 Kasım günü sınıra yürüyen Rum öğrencilerin sloganları deşifre edildi:

‘Türkler; Helen  toprağında  öleceksiniz’
banner598
 KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünü kınamak amacıyla 15 Kasım günü yürüyüş düzenleyerek sınır bölgesinde eylem yapan Rum öğrencilerin kullandığı sloganlar dünkü Rum basını tarafından deşifre edildi.
   Politis gazetesi, Rum öğrencilerin  “Türkler Helen toprağında öleceksiniz” ve “Türkler Moğol Katiller” diye slogan attıklarını ve bu organzasyonun arkasında Anastasiadis’in partisi DİSİ Gençlik Kolları NEDİSİ’nin bulunduğu belirtildi.
   Politis’in “Öğrenci Kavgası… AKEL-NEDİSİ Arasında Öğrenci Sloganları Konulu Çekişme” başlıklı haberine göre AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis, DİSİ gençlik kolu NEDİSİ’nin bir kez daha milliyetçi sloganlara sarıldığına işaret ederek, DİSİ ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i bu konuda görüş belirtmeye çağırdı.
   Lukaidis, NEDİSİ ve Anastasiadis’e, “Protoporia ve MAKİ’nin ‘Türkler Helen toprağında öleceksiniz’ ve ‘Türkler Moğol katiller’ sloganlarını benimseyip benimsemediklerini açıklayın” çağrısı yaptı.
   Yaşananların, DİSİ ve Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki “çifte dilinin” doğal sonucu olduğu görüşünü de ortaya koyan Lukaidis, Anastasiadis’e “hem köpeğin tok, hem de ekmeğin bütün olmasını beceremeyeceğini artık anlasın” mesajını verdi. Lukaidis, “Milliyetçilik ve şovenizmle seçim kazanacağını zannedebilir ama aynı zamanda Kıbrıs’ı yeniden birleştiremez” dedi.
   Habere göre, NEDİSİ Başkanı Petros Mimitriu, Lukaidis’in eleştirilerine ilişkin “AKEL, taraftar toplamak için çocuk masallarına sarılıyor” değerlendirmesinde bulundu. Lukaidis’e, iddialarını ispatlamak için işaret ettiği yürüyüş videosunu önceden izleyip izlemediğini soran Mimitriu, Lukaidis’in sözünü ettiği sloganların Protoporia (DİSİ taraftarı üniversiteliler) ve MAKİ (DİSİ taraftarı ortaokul-lise öğrencileri) mensupları olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 10:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

İç içe olmaz bunlarla,yan yana olur ve Kıbrıs'ta Türk neslinin devamı için TÜRKİYE'NİN GARANTÖRLÜĞÜ VE TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI ŞARTTIR

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473