banner564

2 çocuğu öksüz kaldı

Sabah 03.30’a kadar devam eden eğlence, eve dönüş sırasında meydana gelen trafik kazası nedeniyle 3 arkadaştan birinin ölümüyle sonuçlandı. Kuaför Yusuf Temli 43 yaşında veda etti.

2 çocuğu öksüz kaldı
banner598
Onur ULAĞ
Girne-Alsancak çevre yolunda saat 03.30 sıralarında trafik kazası meydan geldi. Kazada 43 yaşındaki Yusuf Temli isimli kişi hayatını kaybetti.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre kaza; Recep Tuzluca (E-29) yönetimindeki EF 940 plakalı salon aracın, Alsancak istikametine doğru seyrettiği sırada, Girne Amerikan Üniversitesi çemberine aşırı süratli ve dikkatsizce giriş yapılması sonucu direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle banket dışına çıkarak toprak sete çarpması sonucu gerçekleşti.
Yusuf Temli’nin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından gözaltına alınan araç sürücüsü zanlı Recep Tuzluca dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Alkollü ve hızlı olduğu öne sürüldü
Zanlının alkollü ve aşırı hızlı olduğu öne sürülürken, kazayı gören tanıkların olduğu belirtildi. Duruşmada zanlının alkol alıp almadığına dair kesin raporun kan testinden sonra çıkacağı ifade edildi.
Ölümlü kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, Girne-Alsancak çevre yolunda saat 03.30 sıralarında trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Polis, kazanın dikkatsiz ve süratli sürüş yapan EF 940 plakalı araç sürücüsü Recep Tuzluca’nın Girne Amerikan Üniversitesi çemberini geçerken direksiyon hâkimiyetini kaybedip banket dışına çıkarak toprak sete çarpması sonucu meydana geldiğini söyledi.
Polis, kaza sonucu aracın  arka koltuğunda yolcu olarak bulunan Yusuf Temli  olay yerinde  yaşamını yitirdiğini, ön koltukta yolcu olarak bulunan Osman Tabak Hazarlar ile zanlının yaralandığını belirtti.

“Birkaç eğlence yerine gittik…”
Tedavisinin ardından gözaltına alınan zanlının ifadesinde kazadan önce birkaç eğlence mekânına gittiklerine ve alkol aldıklarına dair beyanda bulunduğunu kaydeden polis, alkol testi için zanlıdan kan örneği aldıklarını ve incelenmek üzere laboratuvara gönderdiklerini belirtti. Polis, kazayı gören bazı tanıkların olduğunu, bu kişilerden ifadeler alacaklarını kaydetti. Polis, zanlının alkollü olduğundan şüphelendikleri için henüz ifadesini almadıklarını da belirtti. 

Temli’nin ailesi tepkili…
Yusuf Temli’nin ailesinin tepkili olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, hem zanlının güvenliği hem de soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile polis hücresinde kalmasını talep etti.
Zanlı avukatı 3 günlük süreye itiraz etmezken, zanlının açık yaraları olduğunu belirterek, tam teşekküllü bir hastanede kontrolden geçirilmesini talep etti. 
Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına, hücreye konmadan önce doktor kontrolünden geçirilmesine ve çıkacak rapor ile ilgili mahkemeye bilgi verilmesine emir verdi.


Temli, evli ve 2 çocuk babasıydı
Girne’deki feci kazada yaşama veda eden 43 yaşındaki Yusuf Temli’nin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kuaförlük yapan Yusuf Temli’nin bugün köyü Doğancı’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Kaza nasıl oldu?
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kaza; Recep Tuzluca (E-29) yönetimindeki EF 940 plakalı salon aracın, Alsancak istikametine doğru seyrettiği sırada, Girne Amerikan Üniversitesi çemberine aşırı süratli ve dikkatsizce giriş yapılması sonucu direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle banket dışına çıkarak toprak sete çarpması sonucu gerçekleşti.
Aracın arka koltuğunda yolcu olarak bulunan Doğancı’da sakin Yusuf Temli olay yerinde yaşamını yitirirken, kazada yaralanan araç sürücüsü Recep Tuzluca ve aracın ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Osman Tabak Hazarlar (E-22) kaldırıldıkları Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavilerin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiler.
Osman Tabak Hazarlar acil serviste müşahade altına alınırken, taburcu olan Recep Tuzluca tutuklandı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473