banner564

22 ay sürdü

Başbakan Yorgancıoğlu, CTP-DP koalisyon hükümetinin istifasını, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sundu

22 ay sürdü
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP BG-DP UG Koalisyon Hükümeti’nin istifasını dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sundu.
Başbakan Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı konuşmada, DP-UG ile kurdukları hükümetin, CTP-BG yönetiminde yaşanan değişiklikten dolayı yeni bir oluşuma fırsat verebilme adına görevini iade ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Yorgancıoğlu’na, 2 yıla yakın süren başbakanlık görevi süresince verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti ve bundan sonraki çalışmalarında da başarı diledi.
Akıncı, “Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek. Toplum gidenlere teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan da yeni hükümet oluşuncaya kadar görevini sürdürmesini istedi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Akıncı ile görüşmeden çıkışta yaptığı kısa açıklamada, yeni hükümet olasılıklarıyla ilgili soruya “Ben görevimi iade etmeye geldim. Hangi hükümetin nasıl kurulacağı, benim konum değil. Parti yönetimi onu yürütüyor” yanıtını verdi.
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu başbakanlığındaki CTP BG-DP UG Koalisyon Hükümeti, 28 Temmuz 2013’te yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonrasında kurulmuştu.
CTP-BG’de 14 Haziran 2015’te gerçekleşen kurultayla parti başkan ve yönetim değişimine bağlı olarak istifası gündeme gelen koalisyon hükümetinin ömrü 22 ay sürdü.
Cumhuriyet Meclisi’nde CTP-BG 21, UBP 18, DP-UG 8 ve TDP 3 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Akıncı, partilerle bugün görüşecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, parti başkanlarını bugün kabul edecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı saat 10.00’dan itibaren yarım saat arayla CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu’nu kabul edecek.

Harlem Désir, Akıncı’yı ziyaret etti
Öte yandan dün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Harlem Désir’i kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10:30’da başlayan görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473