banner564

Ailesi mutlu oldu

50 yaşında hayatını kaybeden Hakan Çakmak’ın 310 bin liralık kredi borcunu Zirne Sigorta ödedi

Ailesi mutlu oldu
banner598
Zeynep CARAN
    Kısa bir süre önce kalp yetmezliği sonucu ani bir şekilde hayatını kaybeden 50 yaşındaki Hakan Çakmak’ın Novabank’tan çektiği yüklü miktarda kredi, Zirve Sigorta Kredi Hayat Sigortası tarafından karşılandı. 
     Zirve Sigorta Genel Müdürü Raif Çukurovalı, toplamda 310 bin liralık çeki, Novabank Genel Müdürü Bülent Berkay’a takdim etti. Çekin teslimi sırasında Hakan Çakmak’ın kardeşi Ege Çakmak’ta hazır bulundu. Nova Bank Genel müdürü Bülent Berkay, ülkemizde sigorta bilincinin gelişmesinin önemine vurgu yaptı.
     Zirve Sigorta Genel müdür Raif Çukurovalı da, insan hayatının her noktasında sigortanın önemini anlatarak, vatandaşlara çağrıda bulundu.
      Nova Bank Genel müdürü Bülent Berkay hedeflerinin toplum içerisinde sigorta bilinci oluşmasının sağlanması olduğunu belirterek, sigortanın sadece bir ‘araç’ sigortasından ibaret olmadığını, hayatın her alanında sigorta şirketlerine ve sigortalanmaya ihtiyaçları olduğunu kaydetti.  Sigorta çıkarmanın fuzuli bir gider olarak algılanmaması gerektiğinin altını da çizen Berkay, geleceğimiz için hayatının her alanında sigortalanmasının büyük gereklilik olduğunu kaydetti.
    “Sigortacılık budur” diyerek sözlerine devam eden Berkay, Zirve Sigorta’nın hızına bir kez daha vurgu yaparak, Genel Müdür Raif Çukurovalı’ya teşekkürlerini iletti.

Çukurovalı, sigortanın önemini anlattı

    “Sigorta bir ihtiyaçtır, nasıl ki yaşamımızı sürdürebilmek için ekmek ve suya ihtiyacımız var maddi ve manevi değerlerimizi güvence altına alabilmemiz için de sigortaya da ihtiyacımız vardır” diyerek sözlerine başlayan Zirve Sigorta Genel Müdürü Raif Çukurovalı da, sigorta harcamasına lüks gözüyle bakılmaması gerektiğini bildirdi.
     Çukurovalı, şöyle dedi: 
“Bugün burada sigortanın bu önemi ve faydaları ortaya çıkmıştır. Bankalar kredi verirken bazı sigorta zorunlulukları getiriyorlar. Müşteriler genellikle sigorta harcamalarına sıcak bakmıyorlar. Önerilen bu sigortalardan biri de kredi hayat sigortasıdır. Kredi hayat sigortası her türlü ölüm durumun da bankaya olan kredi borcunuzu ödemekte ve geride kalan kişilere hiçbir borç bırakmamaktadır. Bunun gibi daha birçok sigorta türlerimiz vardır. Fakat biz toplum olarak sigorta bilincimiz yerleşmediği için sigortalara pek sıcak bakmıyoruz, iyi bakmıyoruz. Dünya sigortacılık prim dağılımlarına bakarsak bunu net bir şekilde görebiliriz. Dünyada bugün 4,5 trilyon dolar sigorta üretimi vardır. Bunu kıtalara yayacak olursak 1,6 trilyon dolar Amerika da, 1,5 trilyon dolar Avrupa’da, 1,3 trilyon dolar Asya’da ve bizim gibi geri kalmış ülkelerde Afrika’da 64 milyon dolar, Okyanusya ülkelerinde 84 milyon dolar. Rakamlar arasındaki kopukluğu görüyorsunuz. KKTC’yi bunlarla ölçme durumumuz yok ama biz KKTC’yi aynı ada üzerinde yaşadığımız Güney’le kıyaslayabiliriz, bizim sigorta üretimimiz 90 milyon dolar iken Güney’in sigorta üretimi 1 milyar Dolar’ı aşmıştır.” 

 Ege Çakmak teşekkür etti

  Hakan Çakmak’ın kardeşi Ege Çakmak’ta sigortanın hayatın bir parçası olduğunu anladığını belirterek, Zirve Sigorta’ya teşekkür etti. 
   Konuşmaların ardından çekin takdimi gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474