banner564

Alıç ormanı yapılıyor

Yenierenköy’de 200 dönümlük araziye 10 bin fidan dikilecek

Alıç ormanı yapılıyor
banner598
Yenierenköy bölgesinde bal ormanının ardından alıç ormanı projesi de hayata geçiyor. Türkiye ile imzalanan eylem planı uyarınca 200 dönümlük alana fidanlıklarda yetiştirilen 10 bin alıç fidanı ekilecek. 2015 yılında hayata geçecek proje, yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olacak. 
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Hakan Dinçyürek, projenin uygulanacağı bölgede incelemelerde bulundu.
Burada yaptığı açıklamada, bakanlığın yılda bir milyon fidan dikme hedefi bulunduğunu, bu kapsamda orman alanlarının gelişimine yeni vizyonlar katma yönünde uğraş verdiklerini anlatan Dinçyürek, bu kapsamda Yenierenköy bölgesinde geniş bir alanda başlattıkları ‘Bal Ormanı’ projesine ek olarak ‘Alıç Ormanı’ projesini de hayata geçireceklerini kaydetti.
Projenin 1,5 Milyon TL keşif bedelli maaliyetle 2015-2020 yılları arasında devam edecek bir çalışma olacağı belirten Dinçyürek, "Amacımız hem ormanlık alanları artırmak, hem de ekonomik değer yaratarak bölge insanına katkı sağlamak" dedi.
Projenin hayat bulmasıyla bölgeye büyük bir ekonomik değer kazandırılacağını da ifade eden Dinçyürek, projenin bölge insanına hayırlı olmasını diledi.
Bakan Dinçyürek’e bölge ziyaretinde DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473