banner564

Bank of Famagusta

Sahte para basmaya hazırlanan 2 Nijerya’lı ihbar üzerine yakalandı

Bank of Famagusta
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün bir oto yıkamacıdan aldığı ihbarı değerlendiren Adli Şube ekipleri, tasarruflarında sahte para yapımında kullanılan malzeme bulunduran Nijerya uyruklu Cedrick Happi ile Herbak Kimbembe’yi gözaltına aldı. 
Araçlarını götürdükleri oto yıkama servisindeki görevlinin dikkati sayesinde belkide piyasaya yüklü miktarda sahte para girişi önlenirken, polis Cedrick Happi ile Herbak Kimbembe’yi tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkardı.

Para boyutunda kesilmiş kağıtlar bulundu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, 22 Ağustos 2016 tarihinde, mahkeme huzurunda bulunan zanlıların tasarrufunda sahte para yapımında kullanılan malzeme olduğu yönünde ihbar aldıklarını söyledi. Zanlıların aynı gün Gazimağusa’da bir oto yıkama şirketinde tespit ettiklerini anlatan Çebi, zanlıların tasarrufunda 5 top para boyutunda kesilmiş siyah kağıtlar, 2 paket türü tespit edilemeyen toz, 3 ayrı şişe de tespit edilemeyen sıvı, alüminyum foil kağıdı ile enjektör bulduklarını bildirdi.

Kimbembe kaçak olarak KKTC’ye geldi
Zanlı 2 Herbak Kimbembe’nin KKTC’ye Güney Kıbrıs’tan kaçak olarka geldiğini de belirten Çebi, soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade ederek, zanlıların soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Zanlılardan Cedrick Happi talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, Herbak Kimbembe konu hakkında hiçbir şey bilmediğini iddia ederek suçsuz olduğunu öne sürdü. Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salşmen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474