banner564

Belediye göz açtırmıyor

Girne Kordonboyu’ndaki restoranlar denetlendi, 4 işletmeye toplam 552 TL para cezası kesildi

Belediye göz açtırmıyor
banner598
Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekibi, Kordonboyu’ndaki restoranlara baskın düzenleyerek gece denetimlerinde bulundu. Denetimler esnasında 13 restoran kontrol edilirken, 4 işletmeye toplam 552 TL para cezası kesildi, bir lahmacun salonu mühürlendi, bir börek imalathanesi ve restoranın faaliyetleri durduruldu. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, denetimler esnasında mutfakların genel hijyen altyapısı, ekipmanların uygunluğu, havalandırma, temizlik ve genel hijyen uygulamaları, çalışanların kişisel hijyenleri ve yemek üretimleri sırasında teknik kuralların uygulanıp uygulanmadığının kontrol edildiği belirtildi. 
Sağlık Şubesi Ekibi, işletmelerde tespit ettikleri uygunsuzlukları rapor ederek bazı işletme sahiplerine para cezası uyguladı. Denetimler esnasında 13 restoran kontrol edilirken, 4 işletmeye toplam 552 TL para cezası kesildi.
Gece yapılan denetimlerde hijyen koşullarına uygunsuzluk tespit edilerek faaliyeti durdurulan Kıbrıs Evi’nin mutfağı dün sabah gerekli düzenlemeleri sağladığından faaliyetlerine devam ederken, Palmi Börek imalathanesinin faaliyetleri durduruldu. Temizlik ve hijyen koşullarına uygun çalışmayan Özbesi Lahmacun Salonu ise mühürlendi. 

Sözleşme imzalandı
Öte yandan Girne Belediyesi Hizmet Binası’nın tamamlanması ve Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nin dış cephe işleri için sözleşme imzalandı. Girne Belediyesinden verilen bilgiye göre, karkas işleri biten hizmet binasının hizmet vermeye hazır bir şekilde tüm işlerinin tamamlanması ve karkas işleri tamamlanan kültür merkezinin ise dış cephe işlerinin yapılmasını öngören sözleşme için imza töreni düzenlendi. Sözleşmeye, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Korman Construction Limited Direktörü Fuat Kutlu imza koydu. Sözleşmenin bedelinin 16 milyon 643 TL olduğu belirtilen açıklamada, Girne Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla karşılanacağı ve 365 gün içinde tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin, Girne Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu için 2 milyon TL katkıda bulunacağı da kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473