banner564

“Beni hapse yollamayın”

“Paşam” isimli marketten 500 TL para çalan ve ailesinden ayrı sokaklarda yaşayan Onur Tiken, tutuklu yargılanacağını duyunca yargıçtan af diledi

 “Beni hapse yollamayın”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 14 Mayıs 2016 tarihinde, Karakol bölgesinde faaliyet gösteren “Paşam” isimli marketten 530 TL sirkat eden Onur Tiken isimli zanlı, soruşturmasının tamamlanmasına müteakip çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 10 Ağustos 2016 tarihinde Döveç Apartmanlarındaki bir daireye sirtkat amacı ile girdiğini ancak apartman sakinlerinden biri tarafından farkedilince balkondan atlayarak kaçtığını söyledi. 
Zanlının 14 Mayıs 2016 tarihinde ise Karakol bölgesi’nde faaliyet gösteren “Paşam” isimli markete girerek 530 TL nakit para sirkat ettiğini aktaran Derman, zanlının 8 tane benzeri sabıkasının olduğunu ve son olarak mahkeme tarafından 3 ay hapse mahkum edildiğini söyledi.

Annesi ile beraber yaşamıyor
Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, ancak anne ve babasının ayrı olduğunu belirten Derman, zanlının babasının Türkiye’de, annesinin ise Lefkoşa’da ikamet ettiğini ancak zanlının annesi ile beraber yaşamadığını ve belirli bir ikametgahının olmadığını ifade etti. Derman, zanlının davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

“Bir daha suç işlemeyeceğim…”
Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Onur Tiken, mahkemenin fırsat vermesi halinde bir işe girerek kendisine daimi bir ikametgah bulabileceğini söyledi. “Hapse gitmek istemiyorum, bir daha suç işlemeyeceğim” şeklinde kendini savunan zanlı pişmanlığını dile getirdi.

“Suç tekrarlama ihtimali var”
Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının benzer 8 sabıkasına dikkat çekerek, suç tekrarlama ihtimali olduğu yönünde bulgu yaptığı zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474