banner564

Beş gardiyan tarafından darp edildi

Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Hasan Boncuk’un beş gardiyan tarafından darp edilerek çenesinin kırıldığı ileri sürüldü

Beş gardiyan tarafından darp edildi
banner598
Zorkun TAŞER
Hükümsüz tutuklu olarak dört buçuk aydır Merkezi Cezaevi’nde bulunan Hasan Boncuk isimli şahsın, önceki gün beş gardiyan tarafından darp edilerek çenesinin kırıldığı iddia edildi. Hasan Boncuk’un akrabaları  haberi duymalarının ardından dün Merkezi Cezaevi önünde toplanarak  müdür Metin Bilmem’le görüşme talebinde bulundu.
Ailesi ve yakınları, Hasan Boncuk’un suçsuz yere beş gardiyan tarafından darp edildiğini iddia etti. Ailenin darp iddiası Cezaevi yönetimi tarafından da yalanlanmadı. Aile, Hasan’ın çenesinin kırık olduğunu, vücudunun bazı yerlerinde ise  de morlukların bulunduğunu savunurken, cezaevi yönetimi, çenede bir kırılmanın olmadığını ufak tefek çiziklerin bulunduğunu aktardı.

“Hayatından şüphe ediyoruz”
Hasan Boncuk’un  hayatından şüphe etiklerini  de ileri süren aile fertleri, cezaevi önünde tepkilerini dile getirdi.
Aile, Hasan Boncuk’un dövülme nedenini,  bazı gardiyanların uyuşturucu ticareti yaptığı ve  Hasan’ın da bundan bir şekilde  haberdar olduğu ve bunun üzerine isimleri deşifre etmesi için zorladığını savundu. Hasan’ın da  “Ben hiç bir şey bilmiyorum” demesi üzerine de beş gardiyan tarafından darp edildiğini  ileri sürdü.

Tansiyon yükseldi
Zaman zaman sinirlerine hakim olamayan aile, küfürler savurdu. Polisin  sukünetini koruduğu eylem ailenin dağılmasıyla sona erdi. Diyalog’a konuşan Hasan Boncuk’un dayısı Mustafa Yalçınkaya, ilginç iddialarda bulundu.

Yalçınkaya: Yeğenimin çenesini kırdılar
Diyalog muhabirine konuşan Yalçınkaya şu iddialarda bulundu, “Gardiyanlar cezaevine uyuşturucu sokuyorlarmış. Buradaki uyuşturucudan tutuklanan kişileri, zorla, darp edip hücreye atarak hangi gardiyanın içeriye uyuşturucu soktuğunu söylemesi için dövüyorlarmış. Hasan’ı da aynı şekilde içeriye alıyorlar ve darp ediyorlar.  Kamera kayıtları var. Darp eden bütün gardiyanlar görüntüleniyor. Benim yeğenim hükümsüz tutuklu olarak dört buçuk aydır içeride. Yeğenimin bilgisi olduğunu düşünen bu gardiyanlar, onu hücreye atıp  dövdükten sonra hangi gardiyanın içeriye uyuşturucu soktuğunu söylemesi için baskı yaptılar. Gardiyanlar içeriye uyuşturucu sokuyor. Yeğenimi dövüp çenesini kırdılar önceki gün. Bize görüşüne gelen arkdaşları haber verdi. Biz onalardan haber aldık. Bu gardiyanlardan şikayetçi olduk. Yeğenimi hastaneye bile götürmediler. Cezaevi doktoru muayene etti. Çenesi kırık adamı içeride nasıl böyle tutarlar. Ay başı benim yeğenimim mahkemesi var. Şimdi onu böyle olduğu için mahkemeye çıkarmıyacaklar. Hastaneye de götürmediler sırf gazeteciler çekmesin diye.”


“Yaraları iyileşsin diye içeride tutuyorlar”
Hasan Boncuk’un dayısı ise şunları ileri sürdü, “Yeğenimi görmek için içeriye girdim ama bana göstermediler. Cezaevi müdürüyle görüştüm. Bana çenesinin kırık olmadığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Yeğenimin durumu iyiyse neden göstermiyorlar?  Bir de  o halde hücreye attılar. 16 gün daha hücre de kalacak. Amaçları, çocuğun darp edildiğinin  görülmemesi. Yaraları iyileşsin diye içeride tutuyorlar. Doktor geldi, o gelince bizi dışarı çıkardılar. Doktoru bekleyeceğiz. Darp raporunu görmek için.  Ben bu işi bırakmıyacağım. Devlet ilgilenmiyor madem, ben ilgilenirim. Biz Hasanın yaşadığından da şüpheliyiz. Elçlik yetkililerine de  durumu anlatacağım. Yeğenim Türkiyeli olduğu için de ayrımcılık yapılması ayıp.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474