banner564

Bunu nasıl göze aldınız?

Anastasiadis’in, AB ile çatışmayı göze alarak Rusya ile askeri anlaşma imzalaması Polonyalı gazeteciyi bile şaşırttı

Bunu nasıl göze aldınız?
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Moskova temaslarını tamamladıktan sonra basına yönelik yemekli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Polonyalı bir gazeteci, Anastasiadis’e “AB ile çatışmayı göze alarak Rusya’ya yöneld,iniz ve askeri anlaşmalar imzaladınız. Tepkileri nasıl göze aldınız?” diye sordu.
   Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın, AB içerisinde herhangi birisiyle çatışma içerisine olmadığını, bunun aksine bir çoğunun Rum tezlerini benimsediğini iddia etti.
    AB içerisinde demokrasinin işlediğini ve her ülkenin özgürce konuştuğunu söyleyen Anastasiadis, kuralın, ortak kabul edilebilir çözümler bulunması için diyalog olduğunu belirtti.
   Rusya’ya karşı yaptırımlar konusunda kaygıyı sadece Güney Kıbrıs’ın değil, bir grup ülkenin de dile getirdiğini belirten Anastasiadis, kendilerinin, bu yaptırımların daha ılımlı olmasına katkı koyduklarını ifade etti.
   Anastasiadis ayrıca “ne askeri tercihler çözümdür, ne de yaptırımlar. Çözüme sadece barışçıl müzakere yol açar” ifadesini kullandı.
   Rum lider, Rusya ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan askeri anlaşmaya ilişkin bir soru üzerine, askeri anlaşmanın yeni bir şey içermediğini, mevcut anlaşmanın güncelleştirileceğini; yeni olabilecek tek unsurun Rus Deniz Kuvvetlerine ait gemilerin, insani ve anti terör operasyonları çerçevesinde Güney Kıbrıs limanlarına demirlemesi olduğunu ifade etti
   Anastasiadis ayrıca Rum Milli Muhafız Ordusu’na ait teçhizatın, temel olarak Rus, bir kısmının da Fransız olduğunu, zira 1974 sonrasında hiçbir ülkenin Güney Kıbrıs’a mühimmat satmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474