banner564

Çalışmalar hakkında bilgi aldı

Korgeneral Paç Engelliler Federasyonu’na nezaket ziyaretinde bulundu

Çalışmalar hakkında bilgi aldı
banner598
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBKK) Korgeneral Ömer Paç, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü nedeniyle Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu'nu ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Paç, nezaket ziyareti nitelikli ziyaretinde federasyon yetkilileriyle görüştü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özgürgün: Hedef sıkıntıları en aza indirgemek
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli insanların yaşadıkları sorunların toplumun da ortak sorunu olduğunun altını çizerek, engellilerin başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti.
“Onların her anlamda hayata katılımlarını sağlayacak, engelli vatandaşlarımız için sıkıntı yaratan konularda engelleri ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız birçok alanda sürmektedir” diyen Başbakan Özgürgün, bu bağlamda ortaya konan her türlü çabayı desteklediklerini vurguladı.

Saner: Engelliler hayata kazandırılmalı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 1992 yılında Birleşmiş Milletler’in kararı ile 3 Aralık’ın “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilerek, tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması amacı için çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulduğunu anımsattı. 
Saner, engelli bireylerin toplumsal yaşama uyumunda en etkili araçlardan birinin eğitim ve rehabilitasyon olduğuna dikkat çekti.
Engelli gençlerimin kurumlardaki taşımacılığında daha çağdaş hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla Bakanlık tarafından iki minibüsün alımı için yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Bakan Hamza Ersan Saner, en kısa sürede araç ihtiyacı olan iki kuruma tedarik edilerek ulaşım sıkıntılarının çözüme kavuşturulacağını kaydetti. 

Ataoğlu: Mücadele her gün verilmeli
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 3 Aralık’ın tüm dünyada engelli sorunlarına vurgu yapılan bir gün olarak kutlandığına işaret ederek, Dünya Engelliler Gününü anlamlı kılacak şeyin söylenecek sözlerden çok, kalan 364 günde verilen mücadele olduğunu söyledi. 
Bakan Ataoğlu, ülkedeki ve dünyadaki tüm engelli vatandaşları saygı ve en derin duyguları ile selamladığını kaydetti. 

Kibrit: 600 engelli iş bekliyor
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, dünyada engelliliğe dikkat çekmek için kutlanan Dünya Engelliler Günü’nün ülkede henüz engellilerle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığından kutlanacak bir gün olarak değil, sıkıntıların aktarıldığı bir gün olarak değerlendirildiğini belirtti.
Kibrit, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Halen ülkemizde yok sayıldığımız, önümüze konulan engeller yüzünden toplumdan izole edilmiş, verilen üç kuruş nakdi yardımla ‘evinizde oturun sokakta ne işiniz’ var düşüncesinin hakim olduğumuz bir düzende engelli haklarından veya gününden bahsetmek abeste iştigaldir” ifadelerini kullandı.
Engellilerin, eğitimden, sağlıktan, ekonomik hayata katkıdan, istihdamdan ve sosyal hayatın içerisine tam ve eşit olarak katılımdan koparıldıklarını kaydeden Kibrit, 2006 yılından beri yasası olmasına rağmen 600 engellinin istihdam beklediğini ifade etti.

“Sorun sistemsizlik…”
KKTC Engelliler Dayanışma Derneği bir yandan eksiklik, sorun, sistemsizlik, samimiyetsizlik gibi durumlarla mücadele ederken, diğer yandan da çalışmaya, üretme gayretinde olmaya da devam ettiklerini kaydetti.
Dernek tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, dernek mensuplarının sorunları gidermek için değil, sorunların yanında engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak, toplumu bilinçlendirecek projeler için ciddi anlamda zaman ayırıp emek verdikleri de ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473