banner564

Doktor kontrolü şart oldu

Güney Kıbrıs’tan Hint Keneviri ithal etmekle suçlanan 3 zanlıdan biri olan Kemal Ulutaş “Hint kenevirini yaymak için tanrı tarafından elçi olarak görevlendirildim” dedi

Doktor kontrolü şart oldu
banner598
Metehan Sınır Kapısı’nda tasarruflarında 180 gram uyuşturucu ile yakalanan Sofoklis Mavroskoufi, Valeri Tarapai ile onlardan uyuşturucu sipariş eden ve satın alan zanlılar Mohammad Helmi Salem Hilal, Kemal Ulutaş, Muhannad Majed Fathi Al Ouri  hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Zanlılar dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken, hinkenevirini yaymak için Tanrı tarafından elçi olarak görevlendirildiğini öne süren Ulutaş’ın doktor kontrolünden geçirileceği belirtildi.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 18 Mayıs saat 17.00 sıralarında Kermiya Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan zanlılar Sofoklis Mavroskoufi ve Valeri Tarapai’nin aracında arama yapıldığını söyledi. 

Araçta 170, sütyende 10 gram
Araçta yapılan aramada 170 gram hintkeneviri bulduklarını kaydeden polis, zanlı Valeri Tarapai’nin üzerinde yapılan aramada ise sutyeni içerisinde 10 gram hintkeneviri, cüzdanında da uyuşturucu satışından elde ettiği düşünülen 700 Euro nakit para tespit ettiklerini belirtti.Polis, gözaltına alınan zanlıların ifadelerinde uyuşturucu maddeyi bin 400 Euro karşılığında anlaştıkları Mohammad Helmi Salem Hilal’e getirdiklerini itiraf ettiklerini söyledi. 

380 Euro’ya 28 gram…
Polis, ayrıca zanlı Valeri Tarapai’nin, 17 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs’ta zanlı Kemal Ulutaş ile anlaşarak buluştuğunu, kendisine 380 Euro karşılığında 28 hintkeneviri verdiğini ve onunda maddeyi alarak Kuzey Kıbrıs’a döndüğünü söylediğini açıkladı.
Polis, itiraflar üzerine Hilal ve zanlı Muhannad Majed Fathi Al Ouri’nin Lefkoşa’da tespit edildiklerini ve gözaltına alındıklarını belirtti. Polis, Ouri’nin üzerinde ve evinde yapılan aramada 10 gram 200 miligram hintkeneviri bulduklarını, zanlı Hilal’in evinde yapılan aramada ise 10 gram hintkeneviri ile uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 4 bin 200 TL, bin 795 Dolar ve 370 Euro para bulduklarını söyledi. 

Ulutaş bahçeye de Hintkeneviri ekmiş…
Polis, zanlı Kemal Ulutaş’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını, evinde yapılan aramada mutfak penceresine gizlenmiş yaklaşık bir gram hintkeneviri, bahçede ise 3 adet saksı içerisinde 3 kök hintkeneviri bitkisi bulduklarını söyledi.Polis tüm zanlıların 18 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk süresi alındığını ve soruşturmanın geniş kapsamlı yürütüldüğünü ancak tamamlanmadığını ifade etti. 
Polis cezai ehliyeti olup olmadığına dair hastaneye kontrol amaçlı götürülen Kemal Ulutaş’ın doktorunun izinli olmasından ötürü kontrolünün pazartesi yapılacağını söyledi. Polis, dört zanlının 5 gün zanlı Ulutaş’ın ise bir gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talep edilen süreleri onayladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474