banner564

Duruşma bakalım hangi baharda?

‘Sahte Kredi Kartı’ zanlıları teminatla serbest kaldı

Duruşma bakalım hangi baharda?
banner598
Çiğdem AYDIN

   Başkalarına ait bilgilerle sahte kredi kartı hazırlayarak pos cihazlarından para çektikleri öne sürülen zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Yüksel Rüncüzoğulları’nın suçla bağlantısı olmadığı belirlenerek serbest bırakıldı.
   Zanlılar Ufuk Deliloğlu, Mustafa Nergis ve Osman Akbaş ise dün yargılanacakları suçlardan teminata bağlanmak üzere Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
   Mahkeme, üç zanlıyı sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla mal temini suçlarından yargılanmak üzere teminata bağlandı. Üç zanlının tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme, her biri için bir kefilin 50 bin TL yatırmasına, zanlı Ufuk Delioğlu’nun beş bin, zanlılar Nergis ile Akbaş’ın ise 3 bin TL nakit teminat yatırmasına ve tüm zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.
   Zanlıların, yurt dışında yaşayan kişilerin kredi kartı bilgilerini internet ortamında çalıp, manyetik şeridi bulunan kartlara kopyalayarak KKTC’de bulunan üç işyerine ait pos cihazları ile para çektikleri belirtilmişti .Ayrıca pos cihazından para çekilen şirketlerin ise sadece kağıt üzerinde faaliyette gözüktükleri aslında kapalı oldukları ortaya çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474