banner564

Esnaf bayram etti

Tatlısu’daki ot festivaline yoğun ilgi oldu, Kıbrıs’a özgü doğal lezzetler kapış kapış satıldı

Esnaf bayram etti
banner598
Melin DOBRAN
Tatlısu’da dün yapılan 2. Tatlısu Ot Kültür Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunuldu. Stantlardaki deniz börülcesi, lapsana, yumurta otu, ova pırasası, ova ıspanağı, hindiba, adaçayı, limon otu, ayrelli bulgur köftesi, pastelli, lalangı, kabak böreği, lokma, turşu ve macun çeşitleri oldukça ilgi gördü. Ayrıca yöresel olan el emeği ürünler de dikkat çekti. Festivalde halk dansları, müzik dinletisi ve çocuklar için çeşitli etkinlikler yapıldı. Tezgâh kuran esnaf ise beklediği ilgiyi gördüğünü ve çok memnun olduğunu söyledi.

Üst düzey katılım oldu
Festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.

Esnaf ne dedi..??

Seyhan Davulcu: Tatlısu’da yapılan festivale halkımızın yoğun ilgisi yoğun oldu. Biz deniz börülcesi, lapsana, yumurta otu, ova pırasası, ova ıspanağı, hindiba, adaçayı, limon otu ve ayrelli sattık. Küçük yeşilliklerimizi 5, büyükleri ise 10 liraya sattık. Beklediğimiz satışı ve kalabalığı gördüğümüz için çok mutluyuz. Halkımız doğada yetişen otlarımızı çok seviyor.”

Hanım Yalçın: Esnaf olarak beklediğimiz kalabalığı ve ilgiyi gördük. Çok şükür satışlarımız da iyi gitti. Ben festival için börek çeşitleri hazırladım. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tür etkinlikler oldukça kültürümüz yaşayacaktır.”

Ayşen Koran: Festival beklediğimizden de güzel ve bereketli geçti. Ziyaretçilerin ilgisi bizi memnun etti. Kalabalığı görmek çok güzel. Biz festival için sini katmeri, bulgur köftesi, pilavuna, kabak böreği ve bidda badadez yaptık. Halkın ilgisinden memnun kaldık ve Kıbrıs kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz.

Fatoş Akçagil: Festival çok güzel geçti. Kendi yaptığımız lokma, lalangı, bulgur köftesi, şamişi, içi dolu ve sigara böreklerini sattık. Satışlarımız iyi gitti. Festivale olan yoğun ilgiden çok memnunuz. Bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmemiştik. Vatandaşlarımız kültürümüze ait ürünleri çok sevdiği için stanttaki tüm yiyecekleri erkenden sattık.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 10:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali yurt
Ali yurt - 7 yıl Önce

Festivala türkiyeden yalova altınova kent konseyi olarak katıldık gercekten hayri başkanı ve emeği gecenleri kutluyorum cok güzel bir etkinlik oldu hayri baskan her etkinliğin öncüsü olmuştur tebrikler

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474