banner564

Güran çekildi Hakkı geldi

Alkan Coşkun’un başının üzerinden aracıyla geçip ölümüne sebep olduğu iddiası ile yargılanan Kezban Yönlüer’i yargılayacak heyet değişti

Güran çekildi Hakkı geldi
banner598
Zorkun TAŞER
Gönyeli’ de 2012 yılında Alkan Coşkun’un başının üzerinden aracıyla geçip ölümüne sebep olduğu iddiası ile yargılanan  Kezban Yönlüer’in davası uzun bir aradan sonra başladı. Geçmiş  Adli Yılda sağlık sorunları olduğu gerekçesi ile yargılanamayan sanık Yönlüer dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. Yeni Adli Yılda görev yapan Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti dün gerçekleştirilen duruşmada değişti. Başkan Ömer Güran’ın sanığın babası Ahmet Yönlüer ile komşu olmalarından dolayı özel bir heyet oluşturuldu. Yönlüer’in davası Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin huzurunda görüşüldü.

Dört davayı kabul etmedi
Sanık Yönlüer iddia makamı tarafından yargılanacağı davalardan itham edildi. Sanık Yönlüer aleyhine getirilen  “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep verme” “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu kazaya sebep olma”, “Kaza yaptıktan 24 saat sonra trafik kazası yaptığını polise bildirmemek”, “ihtiyatsızca acele ile halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma” suçlamalarını kabul etmedi. Yönlüer, iddia makamının aleyhine getirdiği “Seyrüseferiz araç kullanma ve sigortasız araç kullanma” suçlarını ise kabul etti.

Duruşma yapılacak
Aleyhine getirilen 6 davanın 4’ünü kabul etmeyen Yönlüer ile ilgili dava süreci duruşmalarla devam edecek.  Duruşmalarda kanıtlar sunulacak ve birçok tanık dinlenecek.

Bugün de devam edecek
 Yönlüer’in davası bugün de devam edecek. Mahkeme heyeti duruşmanın bugün saat 13.00’a ertelenmesini, sanığın yargı saatine kadar tutuklu kalmasına karar verdi. İtham duruşmasının ardından Kezban Yönlüer tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Üzerinden 2 yıl geçti
Gönyeli ’de 18 Ocak 2012 tarihinde Alkın Coşkun’un ölümüyle sonuçlanan kazada gözaltına alınan Kezban Yönlüer soruşturma kapsamında 7 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla serbest bırakılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473