banner564

Hastaneye yatmalı

Bağırsak kanseri teşhisi konulduktan sonra ameliyat edilen 65 yaşındaki Erdinç Karabıyık’ın eşi, hastalarına evlerinde bakmakta zorlandıklarını söyledi

Hastaneye yatmalı
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Güzelyurt’ta ikamet eden 65 yaşındaki Erdinç Karabıyık, bağırsak kanseriyle mücadele ediyor. Bağırsak kanseri teşhisi konulduktan sonra Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan Karabıyık, eşi Zekiye Karabıyık’ın iddialarına göre tedavisi tamamlanmadan, hastaneden taburcu edildi...
   Erdinç Karabıyık şu an evinde, bakıma muhtaç bir şekilde yatıyor üstelik durumu da ağır.
Diyalog ekibine konuşan Erdinç Karabıyık’ın eşi Zekiye Karabıyık, hastane personelinin kendisine  “zorla” hastaneden çıkış belgesi imzalattığını ve apar topar eve gönderildiklerini iddia etti.

Karabıyık: Bakıma muhtaç bir insanı kapı dışarı ettiler
   Eşi için hiçbir reçete yazılmadığını, ilaç verilmediğini ve bakımıyla ilgili neler yapılabileceği konusunda bilgilendirilmediklerini öne süren Karabıyık, “Bakıma muhtaç bir insanı kapı dışarı ettiler, bu insanlığa sığar mı” dedi. Karabıyık, 3 hafta sonra doktor kontrolüne gitmeleri gerektiğini söylendiğini belirterek, ‘tedavisi yarım bırakılan bir insan 3 hafta daha yaşar mı bilemiyorum’ diye konuştu. Karabıyık, eşinin tedavisinin hastanede devam etmesi için yetkililerden yardım istedi.

Dizdarlı: Tedavi tamamlandı
   Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı ise, konuyla ilgili Diyalog muhabirine konuştu.
   Dizdarlı, hastanın 18 gün önce bağırsak tıkanıklığı ve ardından ishal şikayetiyle başvurduğunu,  tetkikler sonucu bağırsak kanseri olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bağırsağın ilgili kısmının ameliyatla alındığını, geçen zaman içerisinde cerrahi kliniğinde pansumanları yapılıp yaranın iyileşmesinin sağlandığını ifade eden Dizdarlı, kanserin yeri itibarıyla tedavinin tamamlanması için onkoloji konsültasyonunun istendiğini, ilgili onkoloji hekimi ve cerrahın hastayı son pazar akşam birlikte değerlendirdiğini ifade etti.
 
“Onkoloji bölümüne randevusu verilerek taburcu edildi”
   Dizdarlı, hastaya tıbben kemoterapiye başlamak için belli süre geçmesi gerektiğinden, onkoloji bölümüne randevusu verilerek taburcu edildiğini belirtti.
   Hastanın ailesinin taburcu işlemine karşı çıktığını hatta oradaki hekim ve hemşirelere sert, tehditkâr ifadeler sarf ettiğini söyleyen Dizdarlı, şöyle devam etti:
   “Ancak kendilerine cerrahide de yatağa ihtiyaç duyan başka hastalar olduğu anlatılmış ve sakinleştirilmiş. Bu kez aile hastanın sondasının ve damarlarındaki iğnenin çıkarılmamasını istemiş. Bizim hemşire ve hekimler de bu konuda esnek davranarak, çıkarmamışlar. Hasta, hastanemizin imkanları dahilinde ambulansla Lefkoşa’dan Güzelyurt’a taşınmıştır.
Takdir edileceği gibi hastanemizde yatak sayısı bellidir. Artan nüfusa yetmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak tedavisi biten hastanın o klinikte yatması, boşuna zaman kaybıdır, maddi manevi israftır. Cerrahi servisinde de hastamızın işi bitmişti. Kemoterapi için randevusu ayarlanmıştı. Hasta yataklarımızı rantabl kullanmak zorundayız. Bence buradaki tek yanlış uygulama serum iğnelerinin ve sondanın ‘iyilik’ adına çıkarılmadan hastanın taburcu edilmesidir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473