banner564

Hedef AB standartları

Çiftçilere büyük kolaylıklar sağlayacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınma Merkezi törenle açıldı

Hedef AB standartları
banner598

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı altında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınma Merkezi, dün düzenlenen törenle açıldı. Merkez, “gelişen teknolojiye uygun olarak çiftçilerin bilgiye olan ihtiyaçlarının karşılanması, ülke çiftçilerinin dünya çiftçisi ile rekabet edebilirliğinin sağlanması ve kırsal bölgelerde yaşayan halkın gelir düzeyinin yükseltilmesi için çiftçilere ve kırsal girişimcilere sunulan eğitim, yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkin ve koordineli şekilde yürütülmesine yönelik idari kapasitenin geliştirilmesini” amaçlıyor.

Açılışına Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da katıldığı Merkezin çalışmaları kapsamında, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Tarımsal Danışmanlık Hizmetlerine Yönelik Teknik Destek Projesi işbirliğinde, tarımsal danışmanlar yetiştirilecek. Bu danışmanlar yerli üreticilere eğitim desteği verecek.

“Çalıştaya katılmayanların eleştirisi ukalalık”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Merkez’in kurulması için bir yıldır sürdürülen çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydetti. 
İktidara gelen hükümetlerin, AB vizyonuyla ilgili hükümet programına koydukları hedeflerden farklı icraatlar yaptığını belirten Çavuşoğlu, bu konudaki eksiklikleri tamamlamanın zamanının geldiğini belirtti. Tarım Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalıştaylara katılmayan kesimlerin yapılan icraatları eleştirmesini “ukalalık” olarak değerlendiren Çavuşoğlu, her türlü katkıya açık olduklarını dile getirdi. Konuşmasında kurumsallaşmanın ve standartlaşmanın önemine işaret eden Çavuşoğlu, “Yüzümüz Avrupa’ya dönüktür. Hedefimiz Avrupa standartlarıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474