banner564

Herkes davetli

Yapımı tamamlanan Lapta Sahil Yolu Projesi için görkemli bir açılış töreni yapılacak

Herkes davetli
banner598

 Lapta Belediyesi tarafından 2006 yılında projelendirilen Lapta Sahil Yürüyüş Yolu Projesi tamamlandı. Eşsiz güzellikteki Lapta koylarını halkla buluşturmak hayali ile yapılan proje Kıbrıs’ta bir ilk olma özelliği de taşıyor. Tamamlanan muhteşem projenin açılışı ise 25 Nisan tarihinde yapılacak. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bölgeyi ve turizmi canlandıracak projenin açılış törenine herkesi davet ettiğini belirterek, katkı koyan paydaşlara da teşekkür etti.

Bölgeye can katacak
Lapta Bölgesi’ni canlandırması, turizme katkı koyması beklenilen Lapta Sahil Yürüyüş Yolu Projesi tamamlandı. 400 metrelik deniz geçişi ile birlikte toplam 3,5 kilometrelik uzunluğa sahip projenin ilk etabı olan Lapta Belediyesi ve Avrupa Komisyonu eş finansmanıyla, ikinci etabı ise TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ve Lapta Belediyesi eş finansmanıyla yapıldı. Ülke turizmcisi yanında, bölge insanı için de yakın geçmişe kadar bir hayal gibi görülen, bölgenin doğasını, insanını turizmle bire bir buluşturacak proje için 25 Nisan’da görkemli bir açılış töreni yapılacak. Devlet ve hükümet yetkilileri yanı sıra sivil toplum ve halkın davetli olduğu tören saat 17.30’da başlayacak.

Sosyal Yaşam Merkezi
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Lapta Sahil Yolu’nun cazibesini daha da artırmak, yerli ve yabancı daha çok insanı bölgeye çekerek turizm ekonomisi ile bölgesel kalkınmaya katkı koymak adına yürüyüş yolu çevresindeki alanı  “Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüştürecek yeni proje hazırladıklarını vurguladı. Namsoy  yapımı yıllar süren dev proje için katkı koyan tüm paydaşlara, Lapta Belediyesi ve halkı adına teşekkür ederek herkesi açılış etkinliğine katılmaya davet etti. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473