banner564

‘İçeride yaşayamam’

Gazimağusa’daki Faik Ticaret’ten 200 TL değerinde cihaz çalan Oktay Öztürk, mahkemenin 4 yıl hapislik kararını duyunca çılgına döndü:

‘İçeride yaşayamam’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de geçtiğimiz Aralık ayında “Faik Ticaret” isimli iş yerine girerek sirkat suçunu işleyen Oktay Öztürk, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanarak 4 yıl hapse mahkum edildi. Kararı duyunca çıldıran Oktay Öztürk, Ağır Ceza Mahkeme heyetine “Bu gece cezaevinde kendimi asacağım, sorumlusu da siz olacaksınız” dedi. Polisler tarafından salondan çıkarılan Oktay Öztürk, daha sonrada içeride kapılara vurarak sinir krizi geçirdi.
Gazetede okuyunca özenmiş
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan heyet başkanı kıdemli Yargıç Peri Hakkı İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değindi. Sanık Oktay Öztürk’ün “Faik Ticaret” isimli işletmeye daha önce girip sirkat suçu işlendiğine dair haberi gazetelerde okuduktan sonra konu işletmeye girip soygun yapmaya karar verdiğini belirtti.
 Hakkı, 21 Aralık 2014 gecesi sanığın soygun suçunu işlemek maksadı ile “Faik Ticaret” isimli işyerine gittiğini ve iş yeri camını kırıp içeri girdikten sonra güvenlik kamerasının görüntülerini durdurmak amacı ile kabloyu kestikten sonra 200 TL değerindeki internet cihazını sirkat ettiğini söyledi.
Olayı evinden fark etti hemen dükkana koştu
İş yeri sahibinin daha önce soyulması nedeni ile iş yerine güvenlik kamerası yerleştirdiğini ve evinden iş yerini canlı olarak izlediğini anlatan Hakkı, görüntünün kesilmesi ile birlikte olayı fark eden iş yeri sahibinin önce durumu polise bildirdiğini, daha sonra da eline mop değneğini alarak dükkanına koştuğunu söyledi. İş yeri sahibinin dükkanına gelmesinin ardından sanık ile karşılaştığını belirten Hakkı, sanığın iş yeri sahibini darp ederek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığını ancak 70 metre ileride polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandığını anlattı.
Kimse mülkiyet hakkına müdahale edemez
Sanığın işlemiş olduğu suçlara yasa koyucunun 14 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyşleyen Hakkı, bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu belirtti. Konu suçların ülkemizde her geçen gün daha da yaygınlaştığını ifade eden Hakkı, mülkiyet hakkına müdahalenin kabul edilemeyeceğini vurguladı. 
Dosyası kabarık
Sanığın 2002 ile 2013 yılları arasında 19 tane benzer sabıkası olduğunu söyleyen Hakkı, bunun da sanığın verilen cezalardan ıslah olmadığının ve adeta bir suç makinesine dönüştüğünün kanıtı olduğunu ifade etti. Sanık hakkındaki tüm hususları titizlikle değerlendirdiklerini belirten Hakkı, sanığı işlemiş olduğu suçlardan 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474