banner564

İlk sınav 24 Eylül’de

35 erkek, 15 kadın polis memuru alınması için açılan münhale başvurular 29 Ağustos-5 Eylül arasında yapılacak

İlk sınav 24 Eylül’de
banner598
Polis örgütüne 35 erkek ve 15 kadın olmak üzere toplam 50 polis memuru alınıyor. 
Müracaatlar Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlüklerine; 29, 31 Ağustos ve 1, 2, 5 Eylül tarihlerinde mesai saatleri içerisinde şahsen yapılacak.
Polis Genel Müdürlüğü’nün “Polis Memuru Münhal Duyurusu” Resmi Gazete’de yayımlandı. 
Yapılacak sınavlar sonucu oluşacak başarı sırasına göre; başarı listesine yeterli sayıda kadın aday girememesi durumunda münhal sayısı erkek adaylarla; yeterli sayıda erkek aday girememesi durumunda ise münhal sayısı kadın adaylarla tamamlanacak.
Polis örgütüne alınacak 50 aday için 24 Eylül’de yeterlik sınavı; 1 Ekim’de ise İngilizce sınavı yapılacak. Aranan eğitim koşullarının üzerinde mezuniyeti bulunalar yeterlik sınavından muaf olacak. 
10-12 Ekim tarihleri arasında ise adaylar boy ve kilo ölçümü ile spor sınavına tabi tutulacak. Bu sınav Dikmen’deki Özel Harekat Müdürlüğü’nde yer alacak.
Spor sınavında başarılı olanlar yarışma sınavının 15 Ekim’de yapılacak yazılı bölümüne ve 17-19 Ekim’de yapılacak sözlü bölümüne katılmaya hak kazanacak.

Resmi Gazeteden haberler…
Bakanlar Kurulu’nun “Toprak Ürünleri Kurumu’nun getirildiği zor durumdan kurtarılması ve piyasa düzenleyici bir kurum haline getirilmesi” kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.
Bakanlar Kurulu’nun toplantılarında aldığı bazı kararları, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bakanlar Kurulu, 8 kişinin, sabıka kaydı, güvenlik raporu ve sağlık raporunun olumlu gelmesi koşuluyla KKTC Yurttaşlığına alınmasına karar verdi.
Buna göre Mehmet Tahir Kul, İsmail Kurt, Amir Durdyyev, Süleyman Kul, Hacer Altuntaş, Metin Koç, İsmail Serin ve Kazım Kartal isimli kişiler, KKTC yurttaşlığına alınacak.
Su İşleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası’nın İçme ve Kullanma Suları Ücret Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü Resmi Gazetede yayınlandı. 
Dışişleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası kapsamında hazırlanan “Dışişleri Dairesi Personelinin Misyonlarda
Görevlendirilmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü” de Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandı.

Muhaceret affında düzenleme
Resmi Gazete’nin 15 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan “Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname”de düzeltme yapılarak kararnameye bir cümle daha eklendi.
Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında “düzeltme” başlığıyla yer alan bilgiye göre, kararnamenin 7. maddesinin 1’inci fıkrasının 2’inci bendinin Ç alt bendinin 4’üncü paragrafındaki “4 kişiden 9 kişiye kadar çalışma izinsiz çalıştırıldığı ve/veya iş kurma izinsiz çalıştığı tespit edilen yabancı uyruklu her” söz dizisinden hemen sonra “kişi için, kişi başı bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten” söz dizisi eklendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474