banner564

‘İşinin profesörü’

Kendini gümrük memuru olarak tanıtan Mehmet Cemal Konyalıoğlu, Matcob isimli şirketten ‘kargo ile gelen ürünlerin vergisi’ adı altında 215 lira tahsil etti

‘İşinin profesörü’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
KKTC’nin tüm bölgelerinde işlediği sahtekarlıkla para temin etme suçları ile nam salan Mehmet Cemal Konyalıoğlu, Gazimağusa’da bir şirketi 215 TL dolandırırken, bir başka şirketten 520 lira istedi ama başarılı olamadı.  Konyalıoğlu “Matcob” isimli bilgisayar Hastanesi’ne giderek kendisini gümrük memuru olarak tanıttı ve kargo ile gelen ürünlerin vergi parasını talep ederek iş yerinden 215 TL parayı sahtekarlıkla temin etti. Gazimağusa Polisinin yürüttüğü soruşturma neticesinde tutuklanan Konyalıoğlu dün Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Konyalıoğlu, Köroğlu oldu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlı Mehmet Cemal Konyalıoğlu’nun 23 Temmuz 2015 tarihinde Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren “Semra Ltd” isimli iş yerine giderek kendini Yakın Doğu Üniversitesi mal alım sorumlusu olarak tanıttıktan sonra arızalanan aracı için 520 TL nakit para talep ederek sahtekarlıkla para temin etmeye teşebbüs ettiğini söyledi. 
Yine zanlının 28 Temmuz 2015 tarihinde “Matcob” isimli bilgisayar hastanesine giderek kendisini gümrük memuru Ahmet Köroğlu olarak tanıttıktan sonra konu işyerine kargo ile gelen ürünlerin vergi parasını talep ederek sahtekarlıkla 215 TL nakit para temin ettiğini anlatan Çangaroğlu, soruşturmanın henüz yeni başladığını belirtti. 

Başka şikayetler de bekleniyor…
Zanlı ile ilgili muhtemel yeni şikayetler beklendiğini aktaran Çangaroğlu, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474