banner564

İşler iyice karıştı

Mal sahibi ile işletmeci arasında yaşanan sorun nedeniyle haciz kararı çıkan otelde kalan öğrencilerin durumu belirsizliğini koruyor

İşler iyice karıştı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’daki Sky Venüs  Otel’de kiracı olarak kalan ve mahkeme kararı ile sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören 72 yabancı öğrencinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Mal sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeni ile geçtiğimiz Cuma gün yapılması gereken fakat ertelenen icra faaliyetine dün sabah saatlerinde başlandı.
Alt katttaki eşyaların tahliyesine başlanırken, öğrencilerin odalarının bulunduğu katların tahliyelerinin bugün yapılması bekleniyor. Otel sahibi Turgut Çavlan, öğrencileri yurttan atmayacağını, başka bir bloğa yerleştireceğini söylese de öğrenciler bunun garantisi için yazılı bir kontrat istiyor. Sözleşmelerinin olduğu halden kapı dışarı edilmek istendiklerini belirten öğrenciler, “Şimdi sadece bir söze nasıl inanalım” diyerek, yazılı bir taahhüt istedi. Yazılı bir sözleşme yapılmaması durumunda odalarını tahliye etmeyeceklerini söyleyen öğrenciler, sonuna kadar direneceklerini dile getirdi.

Çavlan: Protesto beni üzdü
Sabah saatlerinde Sky Venüs Beach otele giden Otel sahibi Turgut Çavlan, öğrencilerin pankartlı protestosunu görünce sinirlendi. Kameralara kısa bir açıklama yapan Çavlan, “Geçtiğimiz Cuma günü basının da önünde öğrencilere dokunmayacağıma ve onları başka bir bloğa aktaracağıma dair  açıklamada bulunmama rağmen bu protesto beni rencide etmiş ve  de üzmüştür” şeklinde konuştu.

Hamza Disko’ya tepki gösterdiler
Otel’in kiracısı durumunda bulunan ve tedavi için yurt dışında bulunan Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko’nun otele gelmesinin ardından öğrencilerin tepkisi doruk noktaya ulaştı.
Hamza Disko’nun etrafını saran öğrenciler “Biz size paranızı peşin ödeme mişmiydik Hamza bey” diyerek çıkıştı.  Öğrencilerin arasında zor anlar yaşayan Hamza Disko otel içerisine girdi. Öğrenciler ise İngilizce olarak “Paramızı geri ver” şeklinde slogan attı.

190 bin EURO alacağımız var
Basına bir açıklama yapan Hamza Disko ise piyasadaki alacaklarını toplayamadıkları için zor duruma düştükleri iddiasında bulundu.
Sky Venüs Otel’in ne şekilde inşa edildiğinin herkes tarafından bilindiğini belirten Disko, kendilerinin oteli mal sahibinden kiraladıklarını, ancak kısa bir süre sonra mal sahibinin borçları dolayısı ile otele icra geldiğini söyledi. Bütün eşyaların otelden haczedildiğini anlatan Disko, kendilerinin haczedilen eşyaları ceplerinden para harcayarak yerine koyduklarını fakat buna rağmen mal sahibinin  kira talep ettiğini ifade etti. 

Kimseden kaçmıyoruz
Babasının rahatsızlığı nedeniyle yurtdışında tedavi gördüğünü söyleyen Disko, “Biz hiç kimseden kaçmıyoruz” dedi. Öğrencilerin mağduriyetlerinden dolayı kendisinin de oldukça rahatsız olduğunu belirten Disko, hiç kimsenin öğrencilere sahip çıkmadığını ve bu durumun da üzücü olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474