banner564

İstanbul’da kalbi kırıldı

Anastasiadis, yarın Eide ile ardından da Cuma günü Akıncı ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu

İstanbul’da  kalbi kırıldı
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak için gittiği İstanbul’dan, önceden planlandığı gibi bugün değil dün ayrıldığı bildirildi.
Bu arada Anastasiadis’in, yarın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile yapacağı görüşmeyi de iptal ettiği haber verildi.
Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cuma günü yapılması planlanan görüşmesinin, önceki gün İstanbul’da olup bitenler yüzünden gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

Akıncı’nın geleceğini Eide söyledi
Habere göre Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirveye katılanlar onuruna verdiği yemeğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılacağı konusunda bilgilendirilmesinin ardından, önceki gün akşam yemeğe katılmamaya karar verdiğini söyledi.
Habere göre, Anastasiadis’in bu gelişmelerin ardından, yarın Eide ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini dile getiren Hristodulidis, cuma günü yapılacak olan liderler görüşmesi konusunda da ortada bazı endişeler olduğunu sözlerine ekledi.
Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile önümüzdeki cuma günü yapılması planlanan görüşmesinin, dün İstanbul’da olup bitenler yüzünden gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

“Sahte devletin yükseltilmesi…”
Rum sözcü, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “Sahte devletin yükseltilmesini amaçlayan tek yanlı hareketler olmadan, karşılıklı saygı ölçütü ve Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilir bir çözüm bulunmasına ilişkin olarak dile getirilen ortak irade muhafaza edildiği takdirde, diyalogun sürmesine ilişkin kararlılığını yinelediğini” de dile getirdi.
Habere göre Rum sözcü “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı ayrı tutulmaksızın, herhangi bir müdahil taraftan gelen benzer hareketlerin, gelişme aşamasındaki sürece yardımcı olmamakla kalmayıp, ancak bunun yerine süreci baltaladığını” da iddialarına ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474