banner564

Kıbrıs o’nun hediyesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın görevini Yalçın Akdoğan üstlendi

Kıbrıs o’nun hediyesi
banner598
   Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni kabinede yer almadı. Atalay’ın  yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güvendiği kişilerden biri olan, eski danışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan getirildi. Çözüm sürecinin önemli isimlerinden biri olan Akdoğan’ın, Kıbrıs işlerinden de sorumlu olması bekleniyor.
   Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünü birincilikle bitiren Akdoğan, ödül olarak dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından GAP ve Kıbrıs’a gönderilmişti.

Babası doğruladı
   Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 62. hükümetin üyeleri arasında ismi açıklanan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki babaevinde sevinç yaşandı. 
   Akdoğan’ın babası Reşit Akdoğan “o’nun bakan olması bizleri gururlandırdı”dedi.
   Oğlunun çok zeki ve çalışkan biri olduğunu anlatan baba Akdoğan şöyle dedi:
   "Onun işi kitaplar, spor yapmak, okumak ve okumak. İlkokul birinci sınıfta başladıktan sonra üniversiteyi bitirinceye kadar okul birincisi olmadığı bir yıl olmamıştır. Hatta rahmetli Turgut Özal'ın, üniversiteyi birincilikle bitirenlere ödül olarak tahsis ettirdiği uçakla GAP ve Kıbrıs gezisine katıldı. Zaten okurken de stajlarını gazetelerde yapıyordu ve oralardan birçok hediyeler, birincilik verdiler ona. Boş zamanı yoktu, boş günü yoktu. Doğru ve doğrudan yana her şeyi yapabilecek kişiliğe sahip. Böyle bir çocuktu, böyle bir çocukluk devresi geçirdi."

"Geç saatlere kadar ders çalışırdı"
   Anne Fatma Akdoğan (68) ise Yalçın Akdoğan'la her zaman gurur duyduğunu anlatarak, oğlunun hep gururlu işler yaptığını aktardı.
   Yalçın Akdoğan'ın her şeyde birinciliği, üstünlüğü sevdiğini ve öyle olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Bir anne olarak herhalde onunla gurur duymamak mümkün değildir. Yanlış bir iş yapmaz, yapmamıştır da. O hiç yaramaz değildi. Gece geç saatlere kadar ders çalışırdı. Başarıdan başarıya, daldan dala koşmuş bir çocuk. Onunla ve diğer iki çocuğumla da her zaman gurur duydum" diye konuştu. 

"Torunum, oğluma uğurlu geldi"
    Akdoğan'ın 3 ay önce bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini anımsatan anne Akdoğan, "Torunum, oğluma uğurlu geldi. Bebeğimizin kız olacağını duyunca Tayyip bey (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan), isminin Hatice Kübra olmasını istemişler. İsmi, Hatice Kübra koyuldu" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474