banner564

Kilit isim Maraşlı

Gökay Karagil, Ahmet Aybak ile 2006 yılında işlenen ve kendisinin de soruşturmasıyla yakından ilgilendiği Ahmet Girgin cinayeti arasında benzerlikler olduğunu savundu

Kilit isim Maraşlı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili süren davanın durulmasına dün devam edildi. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Polis Müdür muavini olan Gökay Karagil’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Aybak cinayeti davası sırasında Gazimağusa Polis Müdür muavini görevini yürüten ve soruşturma ile yakından ilgilenen Gökay Karagil, Aybak cinayeti ile 2006 yılında işlenen ve kendisinin de soruşturmasıyla yakından ilgilendiği Ahmet Girgin cinayeti arasında benzerlikler olduğunu ve sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın o soruşturma da da tutuklandığını söyledi.

“Maraşlı bazı soruları yanıtsız bıraktı”
Karagil, sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın tutuklandığı gün kendisi tarafından sorgulandığını aktardı. Karagil, sanığın kimlik bilgileri, sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ı tanıyıp tanımadığı ve maktulü en son ne zaman gördüğü, olayın gerçekleştiği gün olay yerine gidip gitmediği, maktulün kim tarfından ne şekilde öldürüldüğü, tasarrufunda bulunan telefonu nasıl ve ne şekilde temin ettiği gibi soruları yanıtsız bıraktığını söyledi. 

“Aybak ile yüz yüze görüşmemiş”
Sorgu sırasında sanığın maktul ile biri aracılığı ile Adana’da tanıştığını ve son olarakta olaydan 4 ay önce konuştuğunu iddia ettiğini söyleyen Karagil, onun dışında sanığın maktul ile kesinlikle yüz yüze görüşmediğini ileri sürdüğünü aktardı.

Girgin cinayetinde Maraşlı maşa olarak kullanıldı
Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine Karagil, 2006 yılında Gazimağusa’da işlenen Ahmet Girgin cinayetinde de İbrahim Maraşlı’nın tutuklandığını ve kendisinin o soruşturma ile yakından ilgilendiğini söyleyerek konu cinayet ile bu cineayet arasında birçok benzerlikler olduğunu ifade etti.
Karagil, Girgin cinayeti ile ilgili bazı olguları mahkemeye anımsattı.  Kafasına sıkılan 5 kurşun ile yaşamıni yitiren Ahmet Girgin’in Türkiye’den bir kişi tarafından KKTC’ye 2 tetikçi gönderildiğini ve İbrahim Maraşlı’nın tetikçileri karşıladığını ve otele yerleştirdiğini söyledi.

Yöntemler aynı
O cinayette de maktulün sanık 1 İbrahim Maraşlı tarafından babasının galerisine gelmesinin sağlandığı ve galeriden cinayetin işlendiği yere Maraşlı tarafından götürüldüğünü anlatan Karagil, Aybak cinayetinde olduğu gibi, Girgin cinayeti meselesinde de kayıtsız ve klonlanmış telefonların kullanıldığını, emarelerin çöp kutusuna atılarak yok edilmek istendiğini, olayda kullanılan aracın yakıldığı ve Maraşlı’ya ait galerinin karşısında bulunan çöp tenekesinde bu meselede olduğu gibi manyetik alanı kırılmış sim kart bulunduğunu söyledi. 

İlhan: Müvekkilimin söyledikleri işinize gelmedi
Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın avukatı Yunsal Şlhan ise müvekkilinin sorgusu sırasıdna vermiş olduğu cevapların, işlerine gelmediği için polis tarafından dikkate alınmadığını iddia etti. Maktulün gömülü olarak bulunduğu çukur içerisinde bulunan saç telinin de emare alınmamasının büyük bir eksiklik olduğunu savunan İlhan, konu saç telinin maktule ait olmadığını ve belki de bu saç telinin cinayeti aydınlatabilecek bir delil olduğunu ileri sürdü. Dava tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere 30 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474