banner564

Mahkemelik oldular

Dipkarpaz’da Kıbrıslı Rum bir şahsın evine girerek dolapları karıştıran 17 yaşındaki iki genç, kayda değer bir şey bulamayınca elleri boş çıktı

Mahkemelik oldular
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Dipkarpaz’da, 25 Ağustos 2016 tarihinde Kıbrıslı Rum bir şahsın evine hırsızlık amaçlı girdiği iddia edilen ve yaşları 17 olan A.C.G ile T.A isimli zanlılar dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Dipkarpaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ulaş Alkoçoğlu, 25 Ağustos 2016 tarihinde saat 20.00 ile 21.30 saatleri arasında, Dipkarpaz’da Kıbrıslı Rum bir şahsın evine ikametgahın kapısındaki asma kilitlerin kırılarak girildiğini  ve ev içerisindeki buz dolabı ile dolapların karıştırıldığını ancak her hangi bir sirkat yapılmadığını söyledi.

İtiraf ettiler
Zanlıların 26 Ağustos 2016 tarihinde şüpheli olarak gözaltına alındıklarını ve sorgu sırasında suçlarını itiraf ettiklerini anlatan Alkoçoğlu, zanlı 1 A.C.G’nin kırdığı asma kilitler ile kilitleri kırmakta kullandığı demir çubuğu, ayrıca olayda kullandığı eldivenleri kendilerine teslim ettiğini söyledi.
Bölgede benzer birçok faili meçhul mesele olduğunu anlatan Alkoçoğlu, zanlıların meselelerle ilgilerinin araştırılacağını söyledi. Alkoçoğlu soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Müvekkilim suçunu kabul etmiyor
Zanlıların avukatı İbrahim Demirtaş tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlı 2 T.A’nın suçunu kabul etmediğini iddia etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474