banner564

‘Medya kritik süreçte’

Gazeteciler Cemiyeti, meslekte uzun yıllar hizmet verenleri ödüllendirdi

‘Medya  kritik süreçte’
banner598
 Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, 54’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, mesleğe uzun yıllar hizmet veren üyelerini plaketle ödüllendirdi.
   Girne Büyük Anadolu Otel’deki etkinlikte konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Kıbrıs Türk basınının sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, Meclis’in gerekli yasal düzenlemeleri yapmaması nedeniyle basın özgürlüğünün tehlikeye girdiğini söyledi.
   Sosyal medyanın denetim altına alınmadığını, korsan yayıncılığın giderek arttığını belirten Akar, hükümet edenlerin zaman zaman medya ile ilgili karar alımında mesleki örgütleri dışlamasını da eleştirdi. Akar, “Bir miktar maddi yardım önermek suretiyle basın özgürlüğünün ipotek altına girmesi ileride çok daha büyük sıkıntılara yol açar, halkın sorunları gündeme getirilmez olur” dedi  ve böylesi bir basın özgürlüğünün kabul edilemez olduğunu kaydetti.
   Gecede, cemiyetin Onursal Başkanı Akay Cemal da bir konuşma yaptı. Gazeteciler Cemiyeti’nin, bu ülkenin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirten Akay Cemal “Bizim kuruluşumuz Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği gibi çok eskilere dayanır” dedi.

Plaket alanlar:
   Gazeteciler Cemiyeti’nin 54’üncü kuruluş yıldönümü resepsiyonunda ödül alanların isimleri şöyle:
Akay Cemal, Erdoğan Naim, Celal Bayar, İlter Veziroğlu, İsmet Ezel, Huriye Dimililer, Celal Bayar, Adnan Işıman, Ali Hançerli, Hakan Dervişoğlu, Hatice Sonakın, Fatma Kişmir, Ertan Birinci, Bülent Feyzioğlu, Levent Özadam, Özer Kanlı,Vicdan Işıman, Ahmet Hacıvelioğlu, Gülgün Çeler, Serdar Savim, Hülya Savim, Cem Emre, Ozan Uzunoğlu, Ender Vangöl, Tamer Atagül, Şaziye Balcı, Meliz Birinci, Ahmet Çakartaş, Abdullah Suiçmez, Tarkan Kavaz, Bora Kondoz, Tonguç Kotak, Ali Sefer, Özlem Sefer.


Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474