banner564

Muhalefet sordu hükümet cevapladı

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı

Muhalefet sordu hükümet cevapladı
banner598
Meclis Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında ilk olarak, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Grup Başkanlığının Sayıştay Komitesi’ndeki üye değişikliğine ilişkin tezkeresi onaylandı.
Komitede, Hasan Taçoy’un Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine atanmasıyla boşalan üyeliğe DP-UG Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı görevlendirildi. Genel Kurul’da daha sonra Meclis İdare Amiri seçimine geçildi.
DP-UG Milletvekili Özdemir Berova’nın Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanmasıyla boşalan İdare Amirliğine DP-UG Milletvekili Hamit Bakırcı aday gösterildi. Milletvekilleri oylarını salona konulan sandıkta kapalı olarak kullandı. Bakırcı, 38 kabul, 6 ret oyu alarak Meclis İdare Amirliği’ne seçildi.
KTAMS, Hava-Sen ve Kamu-Sen yetkilileri Genel Kurulu kısa süreliğine izledikten sonra salondan ayrıldı.
Meclis Genel Kurulu’ndaki güncel konuşmalarda ilk sözü UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu aldı. Çavuşoğlu, “hükümetin genel durumu” başlıklı konuşmasında, çalışma yaşamıyla ilgili sorunları gündeme getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bazı sıkıntılar olduğunu, bunun gizli olmadığını ifade ederek, geçmişteki bazı uygulamalar nedeniyle de ek yükler oluştuğunu söyledi.
Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki aktif-pasif oranının geçtiğimiz yıla göre daha iyi noktada olduğunu, geçen yıl 2.52 olan oranın bu yıl 2.54’e yükseldiğini kaydederek, 79 bin 500 aktif sigortalı olduğunu belirtti.

Erhürman: Cezalar caydırıcı değil
CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, “trafik” konulu gündem dışı konuşmada, ölümlü trafik kazalarında verilen cezaların çok caydırıcı olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.
Erhürman, “Cezaların çok caydırıcı olduğunu söylemek mümkün değil. Ceza Yasası’nda azami ceza 7 yıl, ancak bu güne kadar verilen en yüksek ceza onun yarısı” dedi.Erhürman, trafik kazalarında birinin ölümüne sebep olmanın ne zaman “ağır ihmal” kapsamında değerlendirileceğini sordu.

Hamzaoğulları taşımacılıktaki sorunları anlattı
“Toplu taşımacılık” konusunda konuşan CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları, toplu taşımacılıktaki sorunlara değindi.
Sektörde denetimin şart olduğunu ancak polisin gerekli denetimleri yapamadığını savunan Hamzaoğulları, sektörden gelen biri olarak çok büyük sorunlar gözlemlediğini anlattı.

Oğuz’un gündeminde gıda vardı
UBP Milletvekili Dursun Oğuz konuşmasında, Gıda ve Yem Yasası’na değindi. Oğuz, “Gıda güvenliği insan sağlığı diyoruz ama yasa yapmak önemli değil, önemli olan tüzüklerin geçirilmesi, gerekli alt yapının oluşturulmasıdır” dedi. Dursun Oğuz, Gıda Güvenliği Laboratuarı’nın da hala faaliyete geçemediğini söyleyerek, hükümeti ve ilgili bakanlığı “becerisizlikle” suçladı.


Angolemli kırsal kesim sorunlarını anlattı
TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli “kırsal kesimin sorunları” konulu konuşmasında, toplantıda çok az sayıda milletvekili bulunmasını eleştirdi ve konuşma tutanaklarının ilgili bakanlara gönderilmesini istedi.
Angolemli, üçlü kararnameyle yapılan atamaları eleştirdi.
Alçak orman arazilerine otel yapılabilmesi için özel tüzük yapıldığını ama köylerdeki sorunların sürdüğünü; birçok köyde insanların ellerinde tapu bulunmadığını kaydeden Angolemli, “İlgili bakan Topçuköy’e, Mehmetçik’e, Karpaz’a gitsin ve 2003’te yürürlüğe giren Alçak Orman Arazisi Yasası’nın uygulanmamasından dolayı ordaki insanlarımızın çektiklerini görsün” dedi.

Töre: AB’ye uyum çerçevesinde birçok yasa çıkarıyoruz ama... 
UBP Milletvekili Zorlu Töre, Meclis Genel Kurulu’nda “Tarımda yaşanan bazı sıkıntılar ve çözüm önerileri” konulu bir konuşma yaptı.
Töre, tarımda ve hayvancılıkta sorunlara çözüm üretilmediğini savunarak, uzun vadeli planlar yapılmadığını söyleydi. Töre, “AB’ye uyum çerçevesinde birçok yasa çıkarıyoruz ama arkasından tüzükler gelmiyor” dedi.

Özcenk: DAÜ’de rektör ataması gayrı yasal
UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yaşananlar konusunda yaptığı güncel konuşmasında, hükümetin “gayrı yasal karara” imza atarak, demokratik sürece darpe vurduğunu ileri sürdü ve bu karardan geri dönülmesini istedi.Üniversitelerin siyasi kararlardan uzak tutulması gerektiğini ifade eden Özcenk, yapılan gayrı yasal atama ile üniversitenin zora itildiğini ileri sürdü.Senatonun rektör atamasından sonra bir takım kararlar aldığını ve üniversitede bazı istifalar yaşandığını anlatan Özcenk, bugüne kadar yapılan rektör seçimlerini tarihlerine göre aktardı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473