banner564

Neden yatırım yapılmadı?

CTP’nin eski milletvekillerinden Ramadan Gilanlıoğulları “Güzelyurt verilmeyecek” diyenlere sordu:Neden yatırım yapılmadı?

Neden yatırım yapılmadı?
banner598

Ufuk ÇAĞA

   Ramadan Gilanlıoğulları, Güzelyurt’un tanınan ve sevilen isimlerinden biri. CTP Güzelyurt Belediye Meclis üyeliği sonrasında bir dönem milletvekilliği yapan Gilanlıoğulları, Kıbrıs sorununun çözümünden yana olduğunu söylüyor. Gilanlıoğulları, yaşadığı kent olan Güzelyurt’un verilmeyeceği yönündeki sözleri anımsatarak “öyleyse buraya neden tek bir çivi çakılmadı” diye soruyor.

   Ramadan Gilanlıoğlu Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:

   Soru: Siyasete ne zaman başladınız, ne zaman ara verdiniz?

   Yanıt: Aktif siyasete 19 Haziran 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde CTP Güzelyurt Belediye Meclis üyesi seçilerek başladım. Üç dönem belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. 2005 yılında yapılan genel seçimlerde CTP’den milletvekili secildim ve bu görevi 2009 yılına kadar sürdürdüm.

   Şu anda CTP Güzelyurt ilçe ve kurultay delegesi olarak siyasete devam ediyorum.

   Soru: Siyaset öncesinde ne iş yapıyordunuz, şimdi ne yapıyorsunuz ?

Siyasete başlamadan önce kendi iş yerlerimiz olan Gilanlı Ltd.’de direktördüm, 2009 yılından sonra da yeniden şirketime döndüm.

 

Herkes sıkıntıda

 

   Soru: Kriz bölgesinde yaşıyorsunuz?. İşleriniz nasıl, gelirler sizi tatmin ediyor mu?

   Yanıt: Ada genelinde krizden söz edilir ama Güzelyurt krizin en ağırını yaşayan bir bölgedir. Tüm Güzelyurt bölgesinde olduğu gibi bizler de ekonomik olarak sıkıntılar yaşamaktayız.

   Soru: Bakmakla yükümlü olduğunuz kimseler var mı?

   Yanıt: Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Eşim ve üniversitede okuyan iki oğlum vardır..

   Soru: Son zamanlarda ciddi bir sağlık problemi yaşadınız mı?

   Yanıt: Yaklaşık üç yıl önce ciddi bir rahatsızlık yaşadım, bu dönemde çok ciddi bir kalp krizi geçirdim.

   Soru: Milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra dostlarınızın size karşı ilgisi değişti mi? Arayıp soran oluyor mu?

   Yanıt: Aktif siyasette eskisi kadar faal olmamakla beraber devam ediyorum. 2009 yılında milletvekilliğim sona erdikten sonra aslında dostlarıma daha fazla vakit ayırma fırsatı buluyorum. O dönemdeki arkadaşlarım ve dostlarım, milletvekilliğim bittikten sonra da arkadaşlarım ve dostlarımdır. Yani o zaman arayanlar şu anda da arıyor.

   Soru: Bugünkü siyaseti nasıl buluyorsunuz ? Yanlışlar nelerdir neler yapılmalıdır?

   Yanıt: Siyasette icraat varsa tabi ki hatalar da olacaktır. Önemli olan yapılacak olan icraatların doğru ve tüm toplumun faydasına olacak olmasıdır. Neticede siyasette geçmişte de hatalar yapıldı, bundan sonra da hatalar yapılacak.

 

Kıbrıslı Türkler çözüme hazır

 

   Soru: Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ne düşünüyorsunuz?

   Yanıt: Kıbrıs’ta çözümsülük çözüm olamaz, Kıbrıs sorununa mutlaka bir çözüm bulunmasını arzulayanlardanım. Kıbrıs Türkünün hali ortada, çözümsüzlük politikasının, çözümsüzlük çözümdür politikasının artık iflas ettiğini de rahatlıkla görebiliyoruz.

   Soru: Kıbrıs Türk tarafı çözüme hazır mı?

   Yanıt: Kıbrıs Türk tarafı çözüme tam olarak hazır olmasa bile Rum tarafından daha hazırdır. Zaten bunu yapılan referandumda da kanıtlamıştır. Bana göre her iki tarafta da çözüm arzusu varsa, bu hazırlıklar kolaylıkla yapılabilir, yani önemli olan istek olması.

   Soru: Müzakerelerde en önemli sorun ne olacak? Ve bu nasıl çözülebilir?

Müzakerelerde en büyük sorunun toprak konusunda olacağı kanısındayım. Aslında bu konu da karşılıklı al verlerle çözülebilir. Ama dediğim gibi önemli olan isteğin olması.

   Soru: Çözüm olursa siz ne yapacaksınız?

   Yanıt: Her şeyden önce çözüm olursa geleceğe daha güvenle bakacağım. Şu andaki ortamda özellikle Güzelyurt Bölgesinde yaşayan bizlerin ne olacağı belli değildir. Bazı siyasetçiler yıllardır Güzelyurt pazarlık masasında değildir diyor ama bu bölgeye bir kuruşluk yatırım da yapılmıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474