banner564

Niye yaptığımı araştırın

Eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Özgür Okumuş, mahkemede baygınlık geçirdi, çıkışta gazetecilere mesaj verdi:

Niye yaptığımı araştırın
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, şehrin en işlek caddesi üzerinde, geçtiğimiz Salı günü eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldüren Özgür Okumuş, dün ek tutukluluk istemi ile mahkemeye çıkarıldı. Tahkikat subayının olguları aktardığı esnada fenalaşarak baygınlık geçiren zanlıya sağlık ekipleri müdahale ederken, oturuma da kısa bir ara verildi. 
Zanlıya yapılan müdahalenin ardından devam eden duruşma neticesinde zanlı hakkında 8 gün ek tutukluluk emri temin edildi.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Polis Müfettişi Serkan Bulak, zanlının 18 Nisan 2017 tarihinde, saat 10.45’te, Salamis yolu üzerinde faaliyet gösteren “Yemen Kahvesi” isimli işletmenin önündeki kaldırımda, kendisini aldattığını düşündüğü eşi Burcu Okumuş’u, tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile karın,  göğüs kafesi  ve boyun kısmından 5 kez bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. 
Zanlının olayın hemen ardından aynı bıçağı kendi göğüs kafesine 1 kez soktuğunu hatırlatan Bulak, 21 Nisan’da hastaneden taburcu olan zanlının aynı tarihte mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

Gönüllü ifadesi teyit edilecek
Temin edilen tutukluluk süresi zarfında olayın gerçekleştiği bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin CD’ye aktarılmak üzere toplandığını ve 6 kişiden daha ifade temin edildiğini anlatan Bulak, ayrıca zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini ve bu kontrollerin tamamlanmadığını söyledi. Zanlının gönüllü ifadesinin teyit ve teskipinin de yapılacağını belirten Bulak, henüz ifadesi alınamayan görgü tanıklarının da olduğunu ifade etti. Bulak soruşturma maksatlı zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kontrolden geçecek
Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş, tutukluluk talebine itiraz etmezken, salonda fenalaşan zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 8 gün poliste tutuklu kalmasına ve zanlının en kısa zamanda doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. Mahkemeye giriş ve çıkışta sakin olduğu gözlenen zanlı Özgür Okumuş, mahkeme çıkışında gazetecilere, “bunu niye yaptığımı bir araştırın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474