banner564

Proje bölgeye katkı sağlıyor

GAÜ Küresel Bilim Heyeti, Karpaz’daki arıcılık çalışmalarını yerinde inceledi

Proje bölgeye  katkı sağlıyor
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Küresel Bilim Heyeti, Karpaz’a gerçekleştirdikleri ziyarette bölgenin kalkınması ve arıcılık gelişmeleri noktasında incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirilen inceleme ziyaretine, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri başkanlığındaki, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu  ve GAÜ Deniz Araştırmaları Akademisyenlerinden oluşan heyet katıldı. 
Hossein Sadri, Karpaz ile iligli GAÜ’nün bölgede gerçekleştirmiş ve gerçekleştirecek olduğu projeler ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak, çok kapsamlı bir proje içerisinde olduklarını belirtti. 
Sadri yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ olarak Karpaz bölgesinde inşaat süreci devam etmekte olan Yaşam Kampüsü dahilinde bugüne kadar arıcılık eğitimi ve faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, bölge halkının ise bu eğitim ve GAÜ teşvikleri ile bu alandan gelir elde ettiklerini söyledi. 
Ayrıca Sadri, bölge üzerinde yalnızca arıcılık alanında değil, sağlık hizmetleri ve mimari açıdan da araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin hız kazanacağını vurguladı. 
Bölgeye ziyarette bulunan GAÜ Bilim Heyeti dahilindeki Sağlık, Mimarlık, Deniz Bilimleri ve Eczacılık alanında konusunda uzman akademisyenler ile birlikte önümüzdeki günlerde büyük araştırma ve geliştirme projelerine imza atacaklarını ifade eden Sadri, bu sayede yalnızca bölgenin değil, büyük ölçekte küresel bir farkındalığa imza atacaklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473