banner564

Şeffaf olunsun

Mecliste konuşan vekiller, Türkiye ile yürütülecek su görüşmeleri konusunda hükümetten bilgilendirme istedi

Şeffaf olunsun
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün saat 10.30’da toplanan genel kurulda milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer verildi. 
DP UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, Genel Kurul iç tüzüğü kapsamında Türkiye ile yürütülecek su görüşmeleri konusunda söz alarak, bu konuda hükümetten bilgilendirme istedi.

Dinçyürek: Su konusunda değişken açıklamalar var 
DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, kamu-özel ortaklığı söylendiğini, ortada bir metin olduğu söylendiğini, bu konuda sürekli değişken açıklamalar olduğunu ifade ederek, içerik olarak varılan nokta, uzlaşılan noktalar, kamu özel ortaklığı işletmesinin nasıl olacağı, nelerde uzlaşıldığı veya karşı durulup reddedildiğinin açıklanması gerektiğini vurguladı.

Erhürman: Bazı konuşulanlar doğru değil
CTP Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman da, su konusunda CTP Parti Meclisi’nin kendi kararını veya değerlendirmesini yapacağını, ancak yatırımlar söz konusu olduğunda özel şirketlerin yatırım yapmasına normal baktıklarını ve bu konuda daha önce yaptığı açıklamaları anımsattı.
Erhürman, bu yüzden CTP’nin “özelleştirmeye karşı olmasını” veya “yap işlet devret” yaptırmayacak gibi konuşulmasının doğru olmadığını ifade ederek, “yap işlet devret” modelinin sadece “özelleştirme” anlamına gelmediğini, bunların tartışılabileceğini kaydetti.

Özgürgün: Hükümeti bozacak raddeye gelmedi
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, su konusunda hükümetler arası anlaşma metninin Türkiye ile imzalanması konusunda adımın Pazartesi atılacak olmasından son derece memnun olduklarını kaydetti.
“Geç de olsa konunun imza aşamasına gelmesinden son derece memnunuz” diyen Özgürgün, hükümeti bozacak raddeye gelmediğini, önemli olanın netice alınması olduğunu kaydetti. 

Özgür: Yanıt Pazartesi günü Ankara’dan verilecek
Maliye Bakanı Birikim Özgür, ülkede suyun doğru yönetilmesinin çok büyük önem taşıdığını, mevcut yapıda su ile ilgili tüm yönetimin altyapıya ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, hükümet olarak su yönetimi konusunda halka iyi bir hizmet sunmayı hedeflediklerini kaydetti. 
Özgür, 24-25 Aralık’ta yapılan uzlaşı toplantısını anlatarak, modele zarar vermeyecek şekilde mümkün olduğunca belediyelerin her aşamada etkin katılımcı olacağı bir model öngörüldüğünü kaydetti, bu konuda yanıtın kendilerine Ankara’da Pazartesi günü verileceğini vurguladı.

Çakıcı: Devlet Ercan’da zarara sokuluyor
TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Meclis Genel Kurulu’nda Ercan Devlet Havalimanı ihalesi ile ilgili söz alarak, Ercan İhalesi ek sözleşmesi ile devletin 35 milyon TL zarara sokulduğunu savundu.
Çakıcı, Genel Kurulda, Ercan’daki kontrolörlük hizmeti ile ilgili Ombudsman raporu çerçevesinde söz alarak, ihale ile ilgili yapılan ek sözleşmede yer alan maddeleri okudu, değerlendirmeler yaptı.

Angolemli: Santral dumanı sağlığı bozuyor
TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Çevre” ile ilgili söz alarak, Aksa Elektrik Santralindeki gaz salımına işaret etti, dumanın insan sağlığını bozduğunu kaydetti.
Buradan çıkan dumanı gördüğünde Çevre Dairesi’nin çalışmalarını merak ettiğini ifade eden Angolemli, ayrıca AKSA’nın hükümetin mazotla ilgili kararını hiçe sayarak yine de mazotu getirdiğini, hükümetin de bu yasağı kaldırıp sorunlu mazotu içeri aldığını anımsattı, eleştirilerde bulundu.

Sucuoğlu: Bu olayda bana haksızlık yapıldı
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, söz alarak, Türkiye Turizm Fuarı’na katıldıklarını, buraya Kıbrıs kökenli 7 kişinin davet edildiğini, Fatih Terim’in de buraya geldiğini, yanında davet etmedikleri Serdar Adalı’nın da geldiğini, ancak ne vatandaşlık ne arazi istediğini, sadece turizm ve oteller üzerine konuştuklarını anlattı.
Sucuoğlu, aralarında geçen diyaloğu anlatarak, burada Fatih Terim’in otellerin sahalarında düzenleme yapılması durumunda Türk takımlarının veya Milli Takımın KKTC’ye gelmesi için çalışma yapılabileceğini söylediğini, ancak bu olayda kendisine haksızlık yapıldığını, bu konudaki haberlere üzüldüklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 10:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
aıle
aıle - 8 yıl Önce

artık aıle bırlestırne affıda gındeminizde olsn lutfen magduruz kadın olarak eslerımızden uzagız cocuklarımızı babasız buyutuyoruz bır aıleyken bolunmus durumdayız bi care lıtfenn

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474