banner564

“Sis perdesi aralansın”

Mustafa Erkan, 2 yıl önce genç yaşta kaybettikleri oğulları Arda’nın ölümünün aydınlatılmasını istedi

“Sis perdesi aralansın”
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde 7 Temmuz 2015 tarihinde aracında arkadaşları tarafından ölü olarak bulunan 26 yaşındaki Arda Erkan’ın sevenlerine vedasının üzerinden 2 yıl geçti.
Arda Erkan dün, sevenleri, arkadaşları ve ailesi tarafından kabri başında anıldı. Arda’nın anma törenine katılan sevenleri, dua okuyup kabrine çiçek bıraktı. Acılı baba Mustafa Erkan, konuşmasında Arda’nın öldüğü gecenin aydınlanmasını istedi. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da yaptığı konuşmada, “Arda bizi terk edeli iki yıl oldu. Ama biz onu terk etmedik. Biz hiçbir çocuğumuzu uyuşturucudan kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle toplumsal mücadele vermezsek, bu mücadeleyi kaybedeceğimizi üzerine basa basa vurguluyoruz” dedi.

“O gece aydınlatılsın”
Acılı baba Mustafa Erkan, oğlunun ölümü ile ilgili şüphelerinin olduğunu, bunu da İstanbul’da hazırlanan adli tıp raporunun ortaya çıkardığını savunarak şöyle konuştu, “Arda sanıldığı gibi yüksek doz uyuşturucudan ölmedi.  Uzmanlardan aldığımız görüşlere dayanarak, Arda’nın öldürülmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyledik ve bunun araştırılmasını talep ettik. Onun boynundaki morluklar kimin eseriyse, onu kimler hırpalayıp orada arabanın içinde ölüme terk ettiyse, ortaya çıksın, yargılansın istedik. Bir yere kadar geliyoruz, sonrası bulanık ve sonrasını göremiyoruz. O gece aydınlansın ki, başka çocuklar da aynı karanlık yollarda öldürülmesin, ölüme terkedilmesin.”

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474