banner564

Spora bile tahammülleri yok

Eroğlu, Rum futbolcunun Güney’de vatan haini ilan edilmesini değerlendirdi

Spora bile tahammülleri yok
banner598
Remzi SAMAR 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Değirmenlik spor takımına transfer olan Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun, Güney’de vatan haini ilan edilmesine sert çıktı. Eroğlu, “Bir futbolcunun Kıbrıs Türk tarafında futbol oynamasına bile tahammül edilmediği bir ortamda, müzakere masasında çok daha zorlu tartışmalar olacaktır” dedi. 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında adada futbolun FİFA ve UEFA nezdinde birleştirme çabaları devam ederken, Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun Kıbrıs Türk takımı Değirmeklik Spor Kulübüne  transfer olması olay olmuştu. Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na konuşan Derviş Eroğlu, Rum futbolcunun vatan haini ilan edilmesine sert çıktı. 

“Bazı Rumların düşüncesizliği”
Eroğlu, spor ve diğer her alanda ortak bir anlaşma arayışında oldukları bir dönemde böyle bir tahammülsüzlüğün kabul edilebilir olmadığını ifade etti.  Bir futbolcunun Kıbrıs Türk tarafında futbol oynamasına bile tahammül edilmediği bir zamanda müzakere masasında çok daha zorlu tartışmalar olacağını aktaran Derviş Eroğlu, “Biz her türlü çabayı göstermemize rağmen bu tür olumsuzluklarla karşılaşabiliyoruz. Bunu dile getireceğimiz zaman da alacağımız cevap bellidir. ‘Güney Kıbrıs’ta bazı Rumların düşüncesizliğidir’ denilecek. Bunun cevabını biliyoruz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473