banner564

Tahlil raporu bekleniyor

50 yaşındaki Zeki Kayabaşı 75 yaşındaki ‘zihinsel engelli’ kadına tecavüz iddiasıyla tutuklandı

Tahlil raporu bekleniyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı bölgesinde yaşandığı ileri sürülen bir tecavüz olayı ülke genelinde infial yarattı. İddialara göre, 50 yaşındaki Zeki Kayabaşı, komşusu olan 75 yaşındaki konuşma, işitme ve zihinsel engelli kadına tecavüz etti. Hakkında bir süreden beridir soruşturma yürütülen zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, tecavüz iddiası ile ilgili soruşturmanın sürdüğü, 75 yaşındaki kadından ve zanlıdan alınan örneklerin inceleme için Türkiye’ye gönderildiği ve sonuçların beklendiği açıklandı. Tecavüz olayı ile ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlının Küçük Kaymaklı bölgesinde komşusu olan 75 yaşındaki sağır, dilsiz ve zihinsel engelli 75 yaşındaki kadın ile ilişkiye girdiği yönünde polise gelen şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını ve tespit edilen zanlının tutuklandığını söyledi. 

Yaşlı kadın doktor kontrolünden geçirildi
Polis, engelli kadının doktor kontrolünden geçirildiğini, zanlıdan ve kadından örnekler alınarak tahlil için Türkiye’ye gönderildiğini ve sonuçların beklendiğini ifade etti. Polis, ayrıca kadının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde kontrol edildiğini, zihinsel engeli olup akıl seviyesinin 8-9 yaş solduğu yönünde rapor temin edildiğini belirtti. 

Tutuklu yargılanacak
Polis, mesele ile ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek, işlemiş olduğu suçun ağırlığına göre tutuklu yargılanmayı beklemesini talep etti.
Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının işlediği iddia edilen suçun cezasının, zanlının mahkûm olması durumunda müebbet hapis cezası gerektirdiğini belirterek, tutuklu yargı kararı verdi. Yargıç, zanlıyı yargılanıncaya kadar 2 ay süre ile cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474