banner564

Tek hayali Muhtarlar Birliği’ne ait bir bina yapmak

Hüseyin Barbet, Muhtarlar Birliği’ne ait bir bina yapmak için devlet ve TC Yardım Heyeti yetkililerinden destek istedi

Tek hayali Muhtarlar Birliği’ne ait bir bina yapmak
banner598
Melin DOBRAN
Yıllardır Muhtarlar Birliği Başkanlığı yaptığını ve dava arkadaşlarının şartlarını iyileştirmek için birçok mücadele verdiğini söyleyen Barbet, hayalindeki bir proje için devlet ve TC Yardım Heyeti yetkililerinden destek istedi. Barbet, “Muhtarların başkente geldiğinde oturup konuşacakları, toplantı yapacakları bir binasının olması en büyük hayalim. Bu konuda hem devlet yetkililerinden hem de TC Yardım Heyeti’nden destek istiyorum. Bu hayalim gerçekleşirse benden bahtiyar insan olmaz” dedi.

“Muhtarlar sahipsiz”
Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, ülkedeki muhtarların sahipsiz olduğunu söyledi.
Muhtarların verdiği belgeye ve bastığı mühre karşılık ücret alınmasını yasallaştırdıklarını belirten Barbet, muhtarlara ödeme yapılmasını büyük bir mücadeleyle başardığını dile getirdi. Fatura ve makbuzdan bir an önce kurtulmak istediğini söyleyen Barbet, 4 yıldan sonra hükümetin kendilerini duyduğunu ifade etti. 
Muhtarların fatura yazmama isteğinin Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini belirten Barbet, giderleri gösteren faturadan kurtulmanın kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi. 
Barbet konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bir an önce makbuzdan kurtulmak istiyoruz. Bu mücadelemiz 4 yıl sürdü. Bu konu yasallaşırsa 50 milletvekiline karanfil verip, teşekkür edeceğiz. Muhtarların daha iyi hizmet vermesi için, çok çalıştık. İnşallah emeğimizin karşılığını alacağız.”

“Bina şart”
Başkan Barbet, muhtarlar birliğine ait bir binanın olmadığını söyleyerek, Lefkoşa’da muhtarlar birliğine ait bir bina temin edilmesini istedi. Barbet, bu bina için çalışacak sekreter, masa ve sandalye gibi ihtiyaçların desteksiz karşılanamayacağını belirtti. Barbet, “Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Bu konuda talepte bulunduk. Hem devletten hem de TC Elçiliği’nden yardım alarak, Lefkoşa’ya güzel bir bina yapmak istiyoruz. En büyük hayalim budur. Bu kadar zaman maddi olarak bir destek bulamadığımız için kendimize ait bina yapamadık. Kurultay veya toplantı düzenlendiğinde, uzak bölgelerden gelen muhtarlara ikramda bulunmak için düzgün bir yer istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474