banner564

Üstel: “Ayrımcılık yapıldı”

“UBP’nin göz göre göre eriyip bitmesine göz yummayacağız” diyen Ünal Üstel, kurultayda oy kullanacak üye listesine de itirazları olduğunu belirtti

Üstel: “Ayrımcılık yapıldı”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili ve 31 Ekim’deki kurultayda Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Ünal Üstel, Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın sunduğu Güne Merhaba Programında önemli açıklamalarda bulundu.
KKTC’nin kurucusu UBP’nin erime sürecine sokulduğunu buna göz yummayacaklarını söyleyen Üstel, “Daha demokratik bir yönetim için 6 Haziran tarihinde tüzüğü yeniledik ancak yeteri kadar tartışmaya açılmadığı 5 ilçeden görüş alınmadığı için partinin sevk ve idaresini belirleyen tüzük örgütlerde sindirilmedi. Aceleye getirilen ve pişmeyen, yeteri katar tartışılmadan yürürlüğe konan tüzük de şimdi büyük tartışma konusu olmaya devam ediyor” dedi.
Üstel, üye listesi hakkındaki tepkisini, “Parti kurultayında oy kullanacak üyeler belirlenirken üye yazımına son 5 gün kala formların bittiğini söylediler ve ilçelere göndermediler. Ama aynı zamanda kendileri üye yapmaya devam ettiler. Son gün olan 15 Ağustos Cumartesi günü ilçe binalarını açmadılar normal kağıda yapılan başvurular ise geçersiz sayıldı. Ama bize form yok derken kendileri aynı bölgelerce yüzlerce kişiyi üye yaparak adaletsiz bir yönetim anlayışı sergilediler” ifadeleriyle seslendirdi.

UBP son üç seçimde erime süreci yaşıyor
UBP’nin son üç seçimde erime sürecine girdiğini aktaran Üstel şunları söyledi, “Önce genel seçimler sonra yerel seçimler ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuçlar da gösteriyor ki partimiz hızlı bir şekilde erime sürecine sokulmuştur. 
Ama ne yazık ki parti başkanı ve üst düzey yöneticiler bu süreci görmemezlikten gelerek anti demokratik uygulamalarla erime sürecini kendi elleriyle hızlandırdılar. Aksine son üç seçimi de göz önüne alarak ve gerekli dersleri çıkararak partiyi önce daha demokratik bir yapıya kavuşturup sonra da önünü açmaları gerekiyordu.”


Bize yakın olanların peşine düştüler
“Ne yazıktır ki genel başkanımız ve ona yakın olan çevreler kendilerine oy vereceğini düşünenleri üye yaparken bize oy verecek olan partililerimizi hem listeden dışlama gayreti içine girdiler hem de onlara baskı yaparak tehditlere varan açıklamalarıyla tabanı hayretler içine düşürdüler” diyen Üstel şunları aktardı, “Ünal Üstel’in peşinde gidersiniz size parti içinde görev vermeyiz” diye göz korkutmaya çalışmak son çırpınışlarının bir göstergesidir. Halen bize yakın olanları sorgulamaktadırlar, esnaf olanlara iş vermemekle tehditler savurmaktadırlar. Aksini yapıp rakiplerine saygılı olup dışlama değil de kucaklama yoluna gitseler bundan kendileri de kazançlı çıkacaklardır.”
“Kurultayı kazanacağız”
31 Ekim 2015 tarihinde yapılacak kurultaydan zaferle çıkacağını ifade eden Üstel, “kurultayda kazanacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Çünkü parti tabanından gelen mesajlarda bunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Biz kazanırsak sadece biz değil partimiz kazanacaktır bu toplum kazanacaktır. UBP’yi eski günlerine döndürmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şunu herkes bilecektir ki UBP bu hükümetin küçük ortağı değildir olmayacaktır da…
Sırf hükümete girmek için bakanlıkların içi boşaltılarak kabul edilen bu hükümet modelini parti tabanımız içine sindirememiştir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473