banner564

Vekiller güncel konuştu

Meclis’te; muhtarların ödenekleri, kırsal kesim arazileri ve Kıbrıs sorununu tartışıldı

Vekiller güncel konuştu
banner598
Cumhuriyet Meclisi dün Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.  Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun  toplantısında, milletvekillerinin güncel konuşmalarında ağırlıklı olarak muhtarların ödenekleri, kırsal kesim arazileri ve Kıbrıs sorunu konuları tartışıldı. Toplantıyı muhtarlardan ve CAS çalışanlarından oluşan heyetler konuk locasında izledi.
UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “hükümet icraatları” konusundaki güncel konuşması sırasında, muhtarların aldığı katkı konusunda yasa önerisi sundu.
Genel Kurul’da ilk güncel konuşmayı yapan Çavuşoğlu, hükümeti karartma ile icraat yapmakla suçladı ve ülkede sabrı taşan kesimlerin ise eylemler yaparak kendilerini ortaya koyduğunu ileri sürdü.
Ülkede sorun çözmek isteyenin Meclis’e gelerek çözmekte olduğunu savunan Çavuşoğlu, muhtarların büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.
Muhtarların ödenek şeklinin düzeltilmesi sözü veren hükümetin bunu gerçekleştirmediğini ifade eden Çavuşoğlu, muhtarlarla ilgili yasanın düzeltilmesine ön ayak ve destek olmak istediklerini söyledi.

Uluçay: Sıkıntılar yıllardır sürüyor
Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, muhtarların sıkıntılarının yıllardır sürmekte olduğunu belirtti.
Yasa geçerken Maliye’nin muhtarların makbuz göstermesinin zorunlu olduğunu ortaya koyması nedeniyle bugünkü düzenlemenin yapıldığını söyleyen Uluçay, muhtarların sorunlarının herkesin sorunu olduğunu ancak katkı konusundaki sorunu ortaya koymak gerektiğini söyledi.

Tatar: Teknik sıkıntı var
UBP Milletvekili Ersin Tatar da muhtarların yerel yönetime büyük hizmet verdiklerini ancak teknik sıkıntı olduğunu, komitenin konuyu ele alarak gerekli düzenlemeli yapıp çözeceğini ifade etti. 

Oğuz: Üreticiyle ilgilenilmiyor
UBP Milletvekili Dursun Oğuz da “Tarım ve İçişleri” konusunda söz aldı.
LSD hastalığıyla ilgili soruna dikkat çeken Oğuz, hayvanlarında hastalık görülen üretici ile ilgilenilmediğini, üreticinin zor durumda olduğunu söyledi.
Hastalığın yayılmamasını dileyen Oğuz, bu konuda aşılama yağılacağının açıklandığını hatırlattı ve bunun ne aşamada olduğunu sordu.

Sennaroğlu: Ücret düşecek
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, elektrik konusunda maktu ücretlerde ve sokak aydınlatmalarında zam olduğu iddialarının doğru olmadığını kaydetti. Sennaroğlu, “Maktu ücretler ve tarifeler 30 gün esasına göre programlanmıştır. Faturada farklılıklar yazılım günüyle ilgilidir” dedi.
Sokak aydınlatmalarıyla ilgili konuya değinen Sennaroğlu, faturaların nasıl hesaplandığını anlattı. Led ışıklara geçildikten sonra sokak aydınlatma ücretlerinde radikal bir düşüş görüleceğini belirten Sennaroğlu, hedefin bu olduğunu ifade etti.


Soyer: Görüşme süreci tıkandı
CTP-BG milletvekili Ferd Sabit Soyer, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili konuşma yaptı. Soyer, görüşme sürecinin tıkandığını, bunun gerginlik ve çatışmalara sebep olduğunu kaydetti. Bölgede ve dünyada gerginlikler yaşanan bir dönemde bulunulduğunu kaydeden Soyer, görüşmelerin tıkanmasının bu gergin dünya ortamında iyi bir gelecek ve güvenlik sağlamadığını belirtti. 


Sucuoğlu: Kanserden kayıplar artıyor
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, ekonomik gelişmelerle ilgili konuşma yaptı. Ülkede kanser hastalığına bağlı kayıpların giderek arttığını söyleyen Sucuoğlu, “Maalesef üretimin dörtte birinde pestisit maddelerine yoğun bir şekilde rastlanıyor. Analizlerde hala bunu tespit ediyoruz. Kaçak şekilde de bunlar piyasaya sürülüyor, insanlar bunu yemeye devam ediyor” dedi.


Töre: Halk Türk ordusuna sempati duyuyor
UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Kıbrıs Konusundaki Anket” ile ilgili güncel konuşma yaptı. Anket sonuçlarını değerlendiren Töre, Türkiye ve Türk ordusunda sempati duyulduğunu söyledi.Halkın yeniden göçmen durumuna düşmek istemediğini belirten Töre, anket sonuçlarının da bu yönde çıktığını kaydetti.
Töre, halkın KKTC’ye sahip çıktığını söyledi.
Konuşmaların ardından yazılı sorular ve yanıtlarının okunmasıyla Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu sona erdi. Genel Kurul bir sonraki toplantısını 2 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da yapacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474