banner564

Yorumsuz!

23 Nisan günü Lefkoşa’nın Metehan Sınır Kapısı

Yorumsuz!
banner598

Ufuk ÇAĞA

   KKTC’de her tatil döneminde alıştığımız görüntüler dün de yaşandı ve Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşlar, sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdu.

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinde Güney Kıbrıs’ta akın eden vatandaşlar, Lefkoşa’nın Metehan Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu.

   Tatili Güney Kıbrıs’a geçerek değerlendirmek isteyen birçok vatandaş, dün sabah saatlerinden itibaren Metehan Sınır Kapısı’na gelmeye başladı. Normal seyrinde devam eden geçişler, özellikle saat 09.30’dan itibaren artmaya başladı ve araç kuyrukları da uzadı.

   Yaklaşık bir kilometreyi bulan araç kuyruğunda uzun süre bekleyen vatandaşlar, havanın da sıcak olması nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadı.

 

Neden güneye?

   Diyalog’a konuşan bazı vatandaşlar, “her tatil gününde böyle bir sıkıntı yaşandığını bilen yetkililerin ısrarla bu günlerde niye önlem almadıklarına anlam veremediklerini” söyledi.

   Vatandaşlar “neden güneye?” sorusunu yanıtlarken, genellikle “hem ziyaret, hem ticaret” yanıtını verdi.

   Ziyaret amaçlı geçenler, Lefkoşa’nın parklarında yürüyüş yapacaklarını, bazıları Larnaka’ya ve Limasol’a gideceğini söyledi.

   Alış-veriş amaçlı geçenler ise, Türk tarafında bulamadıkları ürünlere bakacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473