banner564

Geliri kanser hastalarına

Ünlü tiyatrocu ve yazar Osman Balıkçıoğlu bugün kitapları için imza günü düzenliyor

Geliri kanser hastalarına
banner598
Yaşamını Londra’da sürdüren ünlü tiyatrocu ve yazar Oman Balıkçıoğlu KKTC’de. Balıkçıoğlu, yeni kitabı ‘İngiltere’deki Değerlerimiz’ ve ikinci baskısı yapılan ‘Bizim İnsanımız, Bizim Lefkoşamız’ kitapları için imza günü düzenliyor. 
Merit Lefkoşa Otel’de bugün saat 17.00’de yapılacak olan imza gününde elde edilecek gelir Kanser Hatalarına Yardım Derneği’ne bağışlanacak.
Osman Balıkçıoğlu kitapları ve tiyatro yaşamı hakkında Diyalog TV’ye konuk oldu. 
‘Bizim İnsanımız Bizim Lefkoşamız’ kitabını 2002 yılında 2 bin adet basarak yayınladığını anlatan Balıkçıoğlu, kitabın tükendiğini ama hala arandığını ifade ederek, kitabın ikinci baskısını yaptığını anlattı. 
“Lefkoşa’da yaşayan herkes bu kitapta vardır” diyen Balıkçıoğlu, Girne kapısından başlayarak kapı kapı dolaşarak bu kitabı yarattığını anlattı. Balıkçıoğlu, kitabın 1950 ve 1960’lı yılların Lefkoşa’sını anlattığını ifade etti. 

“Başarılı insanları araştırdım…”
‘İngiltere’deki Değerlerimiz’ isimli kitabı hakkında da bilgi veren Balıkçıoğlu, “Londra’da ün yapmış başarılı insanları araştırdım. Bunların büyük bir çoğunluğu Kıbrıslı Türkler idi ama Türkiyeli kardeşlerimiz de var kitapta. Bu başarılı insanların yaşam öykülerinin özetlendiği bir kitap oldu” dedi. 

Tiyatro O’nun hayatı 
Rahmetli Kemal Tunç ile Aleko ile Caher oyununun yaratıcı olan Osman Balıkçıoğlu, tiyatro oyunlarına devam ediyor.
Londra’nın Güneyi’nde bir kez, Kuzeyi’nde de bir kez olmak üzere yılda en az bir oyun yazan, yöneten ve oynayan Balıkçıoğlu, son olarak da “Atma Recep Din Kardeşiyiz” isimli oyun ile sahnede olduklarını söyledi. 
Balıkçıoğlu, gerek tiyatro oyunlarının gerekse yazdığı kitapların gelirlerini ihtiyaçlı kurumlara bağışladığını anlattı

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474