banner564

Karadayı Balkanlar’dan ses verdi

Makedonya'nın turistik şehri Ohri'de Türk sanatçıların düzenledikleri Balkanlar'da Sanatın Sesi Resim Sergisine ilgi büyüktü.

Karadayı Balkanlar’dan ses verdi
banner598
Türkiye'nin farklı yerlerinden İstanbul, Kütahya, Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden giden sanatçılar farklı sanatsal deneyimlerini sanatseverlerle paylaştılar. 
Kosova’da geçen yıl gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Kültür ve Sanat etkinliğinin devamı niteliği taşıyan Ohri’deki sergide KKTC’ni temsil eden sanatçı Gülsün Karadayı, izlenimlerini anlatırken Çalıştaya katılırken kendini çok şanslı hissettiğini, çalıştaylarda birlikte paylaşmayı, sevmeyi, sanatın barışa dostluğa köprü olmasını yaşayarak öğrendiklerini söyledi. Karadayı çalıştay ve sergi için bastırılan poster ve afişlerde KKTC bayrağına da yer verilmesinden ayrıca onur duyduğunu da sözlerine ekledi. 
Etkinliğin düzenlenemesinde emek verenler arasında yer alan Ressam Kani Kaya,  yakınlaşma ve buradaki sanat arkadaşlarıyla daha iyi diyaloglar kurmak ve bırakılan kültürümüzü daha iyi tanımak amacıyla yapılan bir etkinlik olduğunu ifade etti. Yakın bir zamana kadar Türk sanatçıların Balkanlar'da sanat alanında diyalogların pek fazla olmadığını ve son zamanlarda yapılan çalıştay ve sanat etkinlikleriyle karşılıklı kültürel ve sanatlar değişimler çoğalmaya başladığını hatırlatan Kaya bu çalışmaya Türkiye’nin  çeşitli yerlerinden ve Kuzey Kıbrıs’tan gelen, ressam, seramik, fotografçı alanında çalışan yaklaşık 25 sanatçının katıldığını da ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473