banner564

Teknik adamlar bilgi tazeledi

Antrenörler Derneği tarafından organize edilen Ali Çetin Amcaoğlu Teknik Direktör ve A Lisans Antrenör Gelişim Semineri dün yapıldı

Teknik adamlar bilgi tazeledi
banner598
Hamit SAKALLI
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği işbirliği çerçevesinde, her sezon öncesi Kıbrıs Türk Futbolu antrenörlerinin gelişmesini sağlayacak unsurlardan olan ve antrenör eğitiminin üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan “Ali Çetin Amcaoğlu Teknik Direktör ve A Lisans Yenileme Semineri” adıyla, dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminer tamamlandı. Seminere 110 teknik adam katıldı. Mazeret bildiren 15 teknik adam ise seminere katılamadı.

Seminer KTSYD Konferans Salonu’nda gerçekleşti
A Lisans yenileme semineri dün sabah saat 10.00’da KTSYD Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş ve Ali Çetin Amcaoğlu açılış konuşması gerçekleştirdiler. Açılış konuşmalarından sonra GAÜ Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa F. Acar, yıllık antrenman programları periyotlamalarını içeren sunumunu yaptı. Daha sonra ise Süleyman Göktaş talimatlarla ilgili bilgi aktarımını gerçekleştirdi.

Atilla Topaloğlu Stadı’nda Prof. Dr. Antonio Figueiredo bilgilerini aktardı
Coimbra Futbol Akademisi Direktör Yardımcısı ve Coimbra Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Direktörü, Portekizli Prof. Dr. Antonio Figueiredo, teknik adamlara “Takım Defans ve Hücum Organizasyonları” hakkında eğitim verdi. Prof. Dr. Antonio Figueiredo’nun sunumundan sonra ise seminere katılan teknik patronlara sertifikaları dağıtıldı.

Süleyman Göktaş: Oldukça verimli ve kusursuzdu
KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş seminerin oldukça verimli geçtiğini ve seminere gösterilen ilgiden de oldukça memnun olduğunu ifade etti. Özellikle Portekizli Prof. Dr. Antonio Figueiredo’nun teknik adamlarımıza oldukça büyük katkıda bulunduğuna inandığını belirten Göktaş, futbolumuzun ilerlemesi adına bu seminerin büyük önemi olduğuna dikkat çekti. Süleyman Göktaş televizyon kanallarının bu seminere ilgi göstermemesine anlam veremediğini ve bu seminere basının ilgisinin daha fazla olması gerektiğine vurgu yaptı.

İkinci bölüm 14 Ağustos tarihinde
B, C ve kaleci antrenörlüğü lisansları için gerçekleşecek olan seminerin ikinci kısmı ise 14 Ağustos’ta yine KTSYD Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Bu konferansa antrenman bilimi ve tekniklerinde uzman olan Niyazi Eniseler katılarak dayanıklılık ve kuvvet çalışmaları hakkında bilgi verecek. Bu seminere katılacak olan bir diğer kişi ise Türkiye A Milli Futbol Takımı Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu olacak. Alper Boğuşlu, Atilla Topaloğlu Stadı’nda kaleci ve defans uyumunu içeren sunumunu gerçekleştirecek.


Fotoğraflar: Ferah BARIŞSEV

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474