banner564

Hoca herkesi güldürdü

Başbakan Davutoğlu'nun muhabirlerle basın merkezindeki veda sohbetinde esprili diyaloglar yaşandı

Hoca herkesi güldürdü
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, başbakanlığı süresince kendisini takip eden Başbakanlık muhabirleriyle Başbakanlık Basın Merkezi'nde bir araya geldi. Davutoğlu'nun muhabirlerle basın merkezindeki sohbetinde esprili diyaloglar yaşandı. Başbakan Davutoğlu, Bosna-Hersek ziyaretinde elinin bandaja alındığını anlatırken, hakkında çıkan 'Duvara yumruk attı' haberlerine değindi. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla igili espri de yaparak, "Doktor dedi ki uçakta 'Buraya bant koyarsak atel vazifesi görür. Bir de fark edenler elinizi fazla sıkmaz' dedi. O kadar kızmışım ki ben, siz beni tanıyorsunuz, duvarı yumruklamışım. Yetmemiş Sare Hanım'a 'Sen de sus' demişim. Ben Sare Hanım'a 'Sen de sus' diyeceğim? Hayır bir, ben bu nezaketle bunu yapmam. Bir de ben de nerede o cesaret?" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili basın mensuplarıyla yaşadığı bir anıyı anlattı. Davutoğlu'nun "Gazeteciler duymuşlar. Süleyman Şah, bir kriz oluyor. Biraz gitti, geldi, falan. Geldiler, sardılar etrafımı. Dediler, 'Hocam bir problem varmış Süleyman Şah ile ilgili'. Nedense hocalığım tuttu" demesi üzerine eşi Sare Davutoğlu araya girerek "Nedense? Sanki hiç tutmaz da" sözleriyle espri yaptı. Bu espri üzerine gülen Davutoğlu'nun "Sare, gören de sana ders anlattığımı sanacak" demesi üzerine bir gazeteci de "Sare hanım varken sizin muhalefete ihtiyacınız yok" diye espri yaptı. Gazetecinin sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, gülerek, "Doğru bak, harika, aynen öyle. Bunu hep kullanacağım Sare. Gazeteci, tarafsız ve objektif bir gözlemci" dedi. "Samimi ve iyi niyetli eleştiri en iyi dosttur, benimki öyle" diye Sare Davutoğlu'na, Başbakan Davutoğlu, "Muhalefetin meşru kılınması" esprisiyle karşılık verdi.

Ankara'da ev bakıyor
Başbakan Davutoğlu, oğlu Mehmet'in Bilkent'te okuduğunu söyleyerek, Ankara'da kiralık ev baktıklarını ve kütüphanedeki kitaplarını toplayarak, taşınmaya hazır olduklarını belirtti. Davutoğlu, ayrıca kızı Hacer Büke ile ilgili anılarını da anlatarak "Benim gönlümde oğlum Mehmet'in yeri çok farklı ve ayrı ancak; Allah herkese kız babası olmayı nasip etsin. Kız çocukları çok farklı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473