banner564

Denizlerimiz tehlikede

Avcılık Federasyonu başkanı Aysın Karaderi bilinçsiz avcılığın önüne geçmek için çalışma başlattı

Denizlerimiz tehlikede
banner598
Hamit SAKALLI
Avcılık ve Atıcılık Federasyonu başkanı Aysın Karaderi, açıklamalarda bulunarak denizlerimizdeki yaban hayatının ve balıkçılığın yasadışı ve bilinçsiz avcılıktan dolayı tehdit altında olduğunu ifade etti.

Denizlerimizi korumaya çalışıyoruz
Aysın Karaderi açıklamalarında denizleri ve denizlerdeki yaban hayatını korumak adına Hayvancılık Dairesi ile birlikte hareket ettiklerini ve sürdürülebilir bir balıkçılık yaratmak istediklerini söyledi. Yasadışı avcılık gibi yasaya aykırı hareketler nedeniyle denizlerimizdeki balıkların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Karaderi, bunun önüne geçmek için her türlü önlemi alacaklarını vurguladı. 

Denizlerde de dönüşümlü bölgeler 
Aysın Karaderi denizlerdeki yaban hayatını korumak adına kara avcılığında olan uygulama gibi denizlerde de dönüşümlü bölgeler sistemine geçeceklerini ifade etti. Bugüne kadar yapılmayan bu uygulamanın denizdeki yaban hayatını koruma adına gerekli olduğunu ve uygulamaya geçileceğini ifade eden Karaderi, bazı bölgelerin ise balıkların üremesi adına tamamen kapatılacağını sözlerine ekledi. Ayrıca bu yıl düzenledikleri zıpkın eğitimi gibi eğitimler düzenleyerek bu eğitimleri tamamlayanlara zıpkınla avlama izni verileceğini ve bu izni alamayanların avlanmasının yasaklanacağını ifade eden Karaderi eline her palet-zıpkın alanın artık avlanamayacağını vurguladı.

Serbest dalış ve zıpkın eğitimi yapıldı
Aysın Karaderi açıklamalarında, zıpkınla balık avı branşını geliştirmek amacı ile 6-7-8 Mayıs tarihlerinde “Serbest dalış ve zıpkın eğitimi” gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu seminerin gerçekleşmesinde katkısı büyük olan Spor Dairesi’ne teşekkürlerini ileten Karaderi, bu eğitim sonunda katılımcılara uluslararası düzeyde SSI serbest dalış sertifikası verildiğini sözlerine ekledi. Bu eğitimi gerçekleştiren dünya rekortmeni, eğitimci ve milli sporcu Şaika Ercümen ve yardımcıları zıpkın hocası ve milli sporcu Sertan Aydın ile deniz bilimi mühendisi ve profesyonel dalgıç Alper Saraç’a teşekkürlerini ileten Karaderi, oldukça yararlı bir eğitim süreci geçirdiklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474