banner564

Heyecan verici bir ilk oldu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konserine yoğun katılım oldu

 Heyecan verici bir ilk oldu
banner598
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ilk konserini önceki gün akşam, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (AKKM) gerçekleştirdi.
Konserde Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koordinatörü Mustafa Kofalı birer konuşma yaptı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın da izlediği konserde Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak, Peter Ilyitch Tchaikovskyi, Kara Karayev, Gustav Holst ve Ali Hoca’nın eserleri çalındı.
İlklerin her zaman heyecan verici olduğunu kaydeden Akıncı, “Ondan daha da heyecan verici olan çocuk sahibi olanların bildiği bir duygudur; bebekle ilk buluşma, ilk koklaşma. Onun büyüdüğünü görme. Siyasal yaşamımda ikinci kez bu duyguyu yaşıyorum. İlkini 35 yıl önce LTB tiyatrosu kurulurken yaşadım” ifadesine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koordinatörü Mustafa Kofalı ise konuşmasında müziğin ve sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti.
Konseri, aralarında 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KTBK Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, bazı bakan, milletvekili ve yabancı misyon şeflerinin de bulunduğu kalabalık bir müzik sever grubu dinledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474