banner564

“Aynı ülkenin çocuklarıyız”

EDON’un kongresine katılan ve bir konuşma yapan Turgut Çalıcı, Kıbrıs’ta çözümün zamanının geldiğini ifade etti‬

“Aynı ülkenin  çocuklarıyız”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi‬ Güney Kıbrıs’ta EDON’un Lefkoşa - Girne kongresine katıldı.
CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi Başkanı Turgut Çalıcı kongrede bir de konuşma yaptı.
Konuşmasında Kıbrıs’ta bir barış ve çözümün zamanının geldiğini ifade eden Çalıcı, “Bizler aynı toprağın aynı ülkenin çocuklarıyız ve kardeşiz. Ve yine bilinmelidir ki biz Kıbrıslıların ortak mücadelesi bugüne değil ta 1947 1 Mayıs “CMC” yani Amerikan şirketi olan Cyprus Minos Corporations maden grevine dayanmaktadır. Bu yüzdendir ki kaderimiz birdir” dedi.
Kıbrıs adasının etrafındaki coğrafyada son yıllarda yaşananlara da dikkat çeken Çalıcı konuşmasında  şu ifadelere yer verdi, “Son yıllarda binlerce insanın öldürüldüğü coğrafyamızda barışa, ortak mücadeleye her zamandan çok daha fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde biz Kıbrıslı gençlerin ortak mücadelesi toplumumuz arasındaki güçlü bağı pekiştirecektir. Ortadoğu’da alevlenip Avrupa’nın göbeğine yanı başımıza kadar yayılan terör illetinin aksine ülkemizde barış sesleri yükseliyor. Savaş ve nefret çığırtkanlığı yapan, insanları ideolojileri yüzünden ayrımlaştırmaya çalışan kesimlere rağmen gençlerimiz birliktelik, bir arada yaşama ve barış mesajı veriyor. Bundan daha gurur verici bir şey yok diye düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474