banner564

Surlariçi’ne önemli katkı

Başkent Lefkoşa’da eski toptancılar hali içinde konumlanan Bandabuliya Sahnesi ilk oyunuyla açıldı

Surlariçi’ne önemli katkı
banner598
Özelde Surlariçi bölgesine, genelde Lefkoşa kentine kültürel ve sosyal anlamda önemli bir değer katması hedeflenen “Bandabuliya Sahnesi” dün açıldı. Bandabuliya Sahnesi’nde ilk olarak “Bir Bandabuliya Meselesi: Karagöz Sihirli Sebzeler” oyunu sahnelendi.
Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Lefkoşa Surlariçi bölgesine kazandırılan, LTB Projeler Birimi ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışmalarıyla hayata geçirilen “Bandabuliya Sahnesi” açılışında, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile bazı LTB meclis üyeleri hazır bulundu.
Eski Toptancılar Hali içinde konumlanan “Bandabuliya Sahnesi” açılışında konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Eski Toptancılar Hali’nin 4 yıllık bir çalışmanın sonucunda bugünkü halini aldığını belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve binanın hukuki işlemleriyle ilgili yaşanan problemleri kısa sürede çözen LTB Kira İhale Komisyonu üyelerine teşekkür etti.

Ummanel: Önemli bir vizyonun göstergesi
LBT Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel ise konuşmasında Lefkoşa kültürü için önemli olan Surlariçi bölgesine bir sahne oluşturma düşüncesinin önemli bir vizyonun göstergesi olduğunu vurguladı. Ummanel, ticari, sosyal ve kültürel anlamda önemli bir merkez olan Bandabuliya’da konumlandırılan sahne ile Bandabuliya’ya bir anlamda hak ettiği kütürel ve sosyal değerin iade edildiğini belirtti.  

Her cumartesi sahnelenecek
“Bir Bandabuliya Meselesi: Karagöz Sihirli Sebzeler” oyunu her cumartesi saat 11.00’de Bandabuliya Sahnesi’nde oynamaya devam edecek. Oyunun biletleri Lefkoşa Belediye Tiyatrosu gişesi,  biletinial.com ve www.facebook.com/lefkosabelediye:tiyatrosu/ adresinden temin edilebileceği, rezervasyon ve bilgi için 227 87 82 numaralı telefonun aranabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473